Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Оголошення

Міндоходів інформує!

Міндоходів України запрошує громадськість долучитися до обговорення концепції реформи декларування доходів громадян

В основу концептуальних засад реформи, покладені найкращі світові практики декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб.

За основу майбутнього декларування взято досвід та принципи декларування, що застосовуються у найбільш провідних країнах світу, зокрема, у США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії, Сінгапурі та інших.

Міністерство доходів і зборів України в процесі обговореня прагне почути думку громадськості, по-перше, з питання розумного обмеження «загальності». Процес декларування стосуватиметься не усіх 44,5 млн. фізичних осіб-платників податків, зареєстрованих в Україні.

Ми повинні разом обрати критерії для обмеження кола громадян, які подаватимуть декларації.

По-друге, потребує досконалого аналізу один з основоположних принципів реформи - необхідність подання «разової декларації», якою ми пропонуємо підвести рису під минулим і почати взаємовідносини із платниками з чистого аркуша, спираючись на взаємну довіру та повагу.

Міністерство доходів і зборів України розуміє всю важливість цієї реформи для суспільства, тому готові працювати над нею стільки, скільки буде потрібно.

Реформа системи декларування доходів громадян також принципово важлива з точки зору боротьби з тіньовою економікою та корупцією. Будь-які зусилля держави в цьому напрямку в односторонньому порядку не матимуть успіху, якщо не спиратимуться на громадську підтримку і не матимуть двостороннього характеру.

Очікується, що нова система декларування доходів надасть необхідні компенсатори для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Отже, дозволить знизити навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників.

У громадськості, і у Міністерства єдина мета - зробити систему сплати податків соціально справедливою, підвищити взаємну транспарентність у стосунках громадян із державою.

Розробка концепції загального декларування та його вподальше впровадження - це тривалий процес. Але розпочинати його потрібно.

Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Долучайтесь!

Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua

 

четвер, 16 Січня 2014 16:01 | Переглядів: 582

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]