Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Офіційно

Сьогодні в Києві, в рамках головування України в Комітеті міністрів Ради Європи, проводяться Міжнародні муніципальні слухання - "Розвиток належного управління на місцевому і регіональному рівні". Голова Запорізької обласної ради Павло Матвієнко, який є членом делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, передає телефоном:

- Міжнародні муніципальні слухання проводив Державний Фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні. Учасників слухань привітав Президент України Віктор Янукович. Віктор Федорович говорив про концепцію закону про врегулювання питань служби в органах місцевого самоврядування. Готуються зміни в Конституцію України в рамках ініційованої Президентом реформи територіального устрою країни.

Планується ухвалення Муніципального Кодексу, Закону про сприяння об'єднанню територіальних громад і змін до Бюджетного Кодексу до 2015 року. Президент окреслив проблеми в цій сфері на національному та місцевому рівнях, висловив стурбованість тим, що територіальні громади відсторонені від бюджетного процесу. Основою реформи має стати європейський вектор розвитку і Європейська Хартія місцевого самоврядування. Президент закликав представників територіальних органів влади і місцевого самоврядування до широкого обговорення запропонованих ініціатив, гарантував серйозну підтримку на шляху реформування місцевого самоврядування.

Потім виступили Анатолій Близнюк - міністр регіонального розвитку України, Олександр Омельченко - керівник Комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування ВР, Альфонсо Зарді - Директор Департаменту з питань демократії, інституційного розвитку і управління Генерального директорату РЄ. Делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи виступила Наталія Романова - віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ, Сергій Чернов - голова Харківської обласної ради, президент Всеукраїнської асоціації районних і обласних рад, Іван Куліченко - президент Всеукраїнської Асоціації міст України, міський голова Дніпропетровська і Олексій Гончаренко - заступник голови Одеської обласної ради.

 

вівторок, 01 Листопада 2011 17:54 | Переглядів: 1029

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]