Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Лікарняні заклади області готуються до сезонного захворювання на грип

З приходом осінніх холодів все більшої актуальності набуває питання протиепідемічної безпеки. Про готовність медичних закладів регіону до оперативного реагування у разі перевищення сезонного порогу захворювання на грип та ГРВІ у ході апаратної наради поінформувала начальник управління охорони здоров’я ОДА Наталія Мотовиця.

Як повідомила Н. Мотовиця, наразі в Запорізькій області до подолання епідемічного порогу далеко, але медичні заклади регіону вже здійснюють роботу для приведення госпітальної бази до стану повної готовності. Особлива увага приділяється підготовці відділень анестезіології та інтенсивної терапії, забезпеченню їх медичним обладнанням та ліками.

Однак, за словами посадовця, якщо лікарняні заклади області забезпечені мінімальною кількістю необхідного обладнання (апаратами штучної вентиляції легенів, пульсаксиметрами, кисневими концентратами тощо), то ситуація із запасами ліків значно складніша.

- Усі лікарняно-профілактичні заклади забезпечені противірусним препаратом «Таміфлю». Однак інших ліків - противірусних, антибактеріальних, жарознижуючих, протизапальних - не вистачає. Забезпеченість області цими препаратами складає від 50 до 80 відсотків, - повідомила начальник управління охорони здоров’я ОДА. При цьому відзначила, що найнижчий рівень забезпеченості антибіотиками (10 %– 20%) - у лікарняних закладах Бердянська та Енергодара.

Олександр Пеклушенко надав три дні керівництву цих міст на виправлення ситуації та поповнення запасів необхідних ліків.

- Я розумію, що забезпеченість ліками медичних закладів залежить від бюджетного фінансування. Ваше завдання - відшукати кошти у місцевих бюджетах, спробувати домовитись з аптечними мережами, щоб вони зробили необхідні запаси ліків, - запропонував голова облдержадміністрації.

Обговорюючи питання готовності медичних закладів, Олександр Пеклушенко наголосив, що велика увага має бути приділена профілактичним заходам, зокрема, вакцинації та роз’яснювальній роботі серед населення.

- Люди мають знати, що таке вакцина, де і за скільки її можна придбати, - заначив керівник області.

За інформацією представника обласної санепідемстанції вакцина проти грипу коштує від 60 до 80 грн., її можна зробити у платних прищепних пунктах.

 

Довідково: за підрахунками управління охорони здоров’я, у разі епідемії можливе розгортання у лікарняних закладах додаткових 6230 ліжок для хворих на грип чи ГРВІ. Крім того, для надання допомоги хворим будуть додатково залучені 2500 тис. медичних працівників.

 

 

Управління у справах преси та інформації ОДА

 

вівторок, 15 Листопада 2011 08:19 | Переглядів: 977

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]