Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Візит губернатора

У середу у Василівці з робочим візитом побував губернатор області Олександр Пеклушенко. Як вже відомо, Василівський район з-поміж інших за підсумками 9 місяців посів перше місце за соціально-економічними показниками розвитку. То ж очільник області вирішив розпочати знайомство з регіоном з кращих.

Разом з головою райдержадміністрації Сергієм Грачовим та головою райради Сергієм Джуганом губернатор завітав до районної лікарні, зокрема, до пологового відділення, яке у березні було переведене у нове приміщення.

Воно розраховане на 25 ліжок і на момент візиту майже повністю було заповнене (у відділенні перебувало 20 породіль), адже тут приймають вагітних з усього району. З однією з молодих матусь голова облдержадміністрації навіть поспілкувався, побажавши і їй і малюку здоров’я і життєвих успіхів.

У розмові з головним лікарем ЦРЛ Валерієм Сапою Олександр Пеклушенко відзначив, що пологове відділення з його операційними, родовими залами та палатами досить сучасне, оснащене необхідним обладнанням. Не кожна лікарня може похвалитися таким. Своє задоволення від побаченого губернатор висловив і на зустрічі з колективом ЦРЛ, де він вкотре підкреслив, що дана поїздка — це не візит високого гостя, а звичайна робота керівника, який прагне з’ясувати першочергові проблеми району і, зокрема, медицини.

Головний лікар висловив прохання допомогти з придбанням нового флюорографу. І отримав у відповідь обіцянку від очільника області посприяти у цьому якнайшвидше. Також В. Сапа висловив надію, що за підтримки обласного керівництва, можливо, зрештою вдасться добудувати корпус райлікарні, який вже 18 років має статус «довгобуду». Олександр Пеклушенко дав доручення голові райдержадміністрації Сергію Грачову організувати проведення експертизи недобудованого приміщення і з’ясувати, скільки потрібно коштів для завершення будівництва, замовити необхідну документацію, а обласна влада візьме на себе справу з фінансуванням. На завершення губернатор вручив медаль з нагоди 20-річчя незалежності України завідуючій денним стаціонаром Марині Лисенко.

 

Наступним етапом поїздки було знайомство з колективом райвідділу міліції.

Керівник регіону оглянув приміщення відділку, поцікавився, де і як приймають потерпілих, а також висловив своє здивування стосовно того, що тут відсутня спеціальна кімната для прийому громадян. Тож звернув на це увагу керівництва районної міліції і доручив виправити ситуацію.

Поговорив очільник області і з дільничними, керівним складом відділення. Цікавився проблемами, що виникають на адміністративних зонах, матеріально-технічним забезпеченням, тощо. З розмови виявилося, що міліціонерам не вистачає комп’ютерної техніки, подекуди навіть меблів, а головне - автотранспорту. На весь район – лише кілька автомобілів. Підсумовуючи результати зустрічі з працівниками правоохоронних органів, Олександр Пеклушенко висловив сподівання, що йому вдасться вирішити це питання і до професійного свята - Дня міліції в управлінні з’явиться новий службовий автомобіль. Наприкінці він вибачився перед правоохоронцями від імені держави, що їм доводиться працювати в таких незручних умовах і обіцяв змінити ситуацію на краще.

 

Після візиту до райвідділу міліції, голова ОДА завітав оглянути територію фізкультурно-оздоровчого комплексу «Таврія», на якому проводиться реконструкція. За словами директора ФОКу Володимира Чабана, планується розширення спортивного комплексу: облаштування тенісного корту, спортивного майданчика, будівництво котельні. Сьогодні тут ведуть роботи з реконструкції трибун, побутових приміщень, тощо.

Олександр Пеклушенко ознайомився з усіма спортивними залами ФОКу, навіть деякі тренажери перевірив особисто. Очільнику області сподобалося, що у районі є такий комплекс, що діти та молодь мають змогу реалізовувати тут свій спортивний потенціал.

 

Побував голова облдержадміністрації і у виставочному залі ЦКД, який нині пропонує своїм відвідувачам роботи самодіяльних майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, художників-аматорів Василівщини. Майстриня-вишивальниця Валентина Братищенко та провідний методист народної творчості ЦКД Світлана Діденко провели невеличку екскурсію по залу, демонструючи неординарні витвори своїх умільців.

На базі центру культури та дозвілля працюють 24 творчі об’єднання, народний театр, вокальні та танцювальні колективи. У 2011 році в хореографічному та виставковому залі проведено капітальний ремонт. Але вся будівля центру культури і дозвілля зведена 70 років, тому потребує капітального ремонту. За попередніми підрахунками, його реконструкція обійдеться в 500 тисяч гривень.

Олександр Пеклушенко позитивно оцінив роботу керівництва району в цьому напрямку. Він відзначив, що на території дбають про спортивне та культурне дозвілля. – Такий рівень роботи – приклад для всіх інших територій, - підкреслив голова облдержадміністрації. І додав, що з таким підходом керівництво успішно справиться з усіма наміченими планами.

 

фото та інформація – редакція газети «НТ»

 

 

четвер, 08 Грудня 2011 07:21 | Переглядів: 1087

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]