Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Василівський район – лідер в регіональному рейтингу

На засіданні колегії обласної державної адміністрації одним з перших розглянуто питання про результати діяльності райдержадміністрацій за січень-вересень 2011 року. Про те, які райони за рейтинговими показниками входять до числа лідерів та аутсайдерів, доповів перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко.

Посадовець відмітив, що за сукупністю показників у звітному періоді найкращі результати отримали Василівський, Вільнянський та Запорізький райони, які посіли відповідно першу, другу та третю сходинку. Найнижчі результати - у Кам’янсько-Дніпровського, Бердянського та Чернігівського районів.

 

Показники, за якими проводиться рейтингова оцінка територій, враховують 33 напрямки, зокрема, забезпечення зростання промислового виробництва, збільшення інвестицій, ситуація на ринку праці, темпи погашення заборгованості тощо.

У Василівському районі забезпечено найвищий обсяг податкових надходжень у розрахунку на одну особу – 900 грн. У районі вдвічі скорочено загальну заборгованість із заробітної плати. Крім того, лідируючі позиції територія обіймає за таким показником як обсяг реалізованої промислової продукції. На відміну від інших районів, у Василівському збільшено поголів’я великої рогатої худоби – на 22%. Так само перше місце район посідає за обсягом інвестицій в основний капітал.

- Досягнення таких високих результатів стало можливим завдяки системній та результативній роботі керівництва Василівського району, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Найгіршу динаміку продемонстрував Чернігівський район. На території зберігаються найнижчі показники в таких напрямках як демографія, ринок праці та розвиток житлово-комунального господарства.

Підсумовуючи свій виступ, перший заступник голови ОДА підкреслив, що зниження рейтингу Запорізької області за підсумками 9 місяців свідчить про нестабільність соціально-економічної ситуації в регіоні, але в той же час, є ознакою неефективності вжитих заходів, спрямованих на покращення ситуації в районах. Тож керівництву територій-аутсайдерів обласного рейтингу слід негайно змінити тактику роботи і скерувати всі зусилля на виправлення ситуації.

 

Управління у справах преси та інформації ОДА

 

п'ятниця, 16 Грудня 2011 14:00 | Переглядів: 894

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]