Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

«Вчитель – це стан душі!»

Нещодавно відбувся районний конкурс «Учитель року», за яким впродовж двох тижнів обирали кращого вчителя району. Цього року, на жаль, учасників конкурсу було менше ніж минулорік. А саме у даному заході взяли участь вчитель української мови та літератури Тетяна Собко (Василівська гімназія «Сузір’я»), вчитель етики Олена Здор (Дніпрорудненська гімназія «Софія»), вчитель англійської мови Світлана Демешко (Дніпрорудненська ЗОШ І-ІІІ ст. «Талант») та вчитель фізичної культури Олексій Мельничук (Дніпрорудненська ЗОШ І-ІІ ст.).

Матеріали, представлені учасниками конкурсу, були розглянуті членами журі, до складу якого увійшли фахівці відділу освіти райдержадміністрації, науково-методичного центру відділу освіти, голова районної організації профспілки працівників освіти, директори та заступники директорів загальноосвітніх навчальних закладів, керівників районних циклових методичних комісій вчителів-предметників, проведені відкриті уроки.

На базі Василівської гімназії «Сузір’я» відбувся фінальний етап конкурсу, а саме учасники приготували для всіх присутніх цікаві та веселі виступи, на яких кожен вчитель творчо представився. Конкурсантів підтримували команди вчителів їхніх навчальних закладів та учні. Особливо вразила присутніх своїм чарівним співом Ліза Волохова, яка навчається у 5-В класі гімназії «Софія» та полюбляє уроки етики у своєї вчительки Олени Здор.

Привітати учасників конкурсу завітали заступник голови райдержадміністрації Денис Калінін, начальник відділу освіти РДА Віталій Онищенко, голова районної організації профспілки працівників освіти Ольга Бабаченко, секретар Василівської міської ради Андрій Матюх, секретар Дніпрорудненської міської ради Ірина Ручка та інші.

Після того, як всі вчителі виступили, розпочалася святкова церемонія нагородження переможців конкурсу. Тож, кращим вчителем року стала Олена Василівна Здор, яка отримала щедрий подарунок від райдержадміністрації та районної ради – сертифікат на ноутбук.

Олена Здор працює у гімназії «Софія» вчителем з 2000 року. Нині вона обіймає ще й посаду заступника директора з виховної роботи. Вчительство, здається, передавалося у сім’ї Олени по жіночій лінії:

- Моя мама вчителька, та й багато жінок у нашій родині були педагогами, - говорить Олена Василівна. – Коли я ще вчилася у школі, то полюбила професію вчителя, бо мій класний керівник Тетяна Іванівна Віхляєва так гарно викладала, що, напевно, тоді всі її учні мріяли обрати таку ж професію. Вчитель – це стан душі!

Я запитала у Олени Василівни, що для неї є найбільшим досягненням у обраній професії?

- Це коли дитячі очі сяють щастям та радістю, коли відчувається віддача між вчителем та учнями, коли урок приносить їм задоволення і вони отримують знання.

Друге місце дісталося Світлані Василівні Демешко, а третє – Тетяні Миколаївні Собко. А Олексій Павлович Мельничук за участь у конкурсі був нагороджений грамотою та грошовою винагородою.

Вчитель – це важлива та свята професія, яку не кожна людина сьогодні готова обрати. Вчителі, які взяли участь у конкурсі, продемонстрували, що бути педагогом престижно. Також вони показали свої досягнення у цій справі, цікаві та дієві методи навчального процесу, які щодня застосовують у своїй нелегкій роботі та довели, що обрана справа у житті єдиновірна!

 

Інформація та фото – редакція газети «НТ»

 

 

середа, 21 Грудня 2011 16:41 | Переглядів: 1196

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]