Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Міні-царство Нептуна

Людей, які не вміли плавати, стародавні греки називали «кульгавими». Життя тієї цивілізації було тісно пов'язане з водою, тому, певно, знали, що говорили. Та і в наш час, мабуть, важко знайти людину, яка б не вміла бодай триматися на воді.

А якщо з дитинства розвивати та вдосконалювати ці вміння? Погодьтеся, що від цього лише користь. А до того ж чому б і не скористатися такими можливостями, якщо басейн є при школі. Таких шкіл не те що в області, а й в Україні можна на пальцях полічити.

Басейн при КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Талант» Василівської районної ради Запорізької області відкрито у жовтні 1998 року. Його обсяг 360 м3, він має 4 доріжки по 25 м та розрахований одночасно на 20 дорослих або 25 дітей. У басейні проводяться навчальні заняття згідно з планами та програмами і оздоровчі секції під керівництвом тренера-викладача. Окрім того, щотижнево басейн мають можливість відвідувати діти з дитячого будинку сімейного типу с. Мала Білозерка, а також учні шкіл району. Проводилися у школі і змагання з плавання, а це також можливість для учнів проявити себе, розкрити свої кращі риси.

Звичайно, далеко не кожен зі школярів стане професійним спортсменом-плавцем, але красномовним фактом є те, що за час функціонування басейну вже кілька дітей здали нормативи на дорослі розряди з плавання.

Басейн є складним технічним комплексом. Його чітку та злагоджену роботу забезпечують 10 працівників. В 2010 році за рахунок субвенцій з державного бюджету на фінансування заходів з соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, виділено майже 100 тис. грн. на поточний ремонт басейну. Минулого року за рахунок субвенцій було проведено капітальний ремонт стелі басейну. Також замінено вікна. Задля забезпечення щорічної роботи басейну у планах проведення часткової заміни системи водопостачання та водовідведення, а також будівництво індивідуальної газової котельні.

Органи місцевої та районної влади не стоять осторонь у вирішенні проблемних питань щодо функціонування басейну: і голова райдержадміністрації С.В. Грачов, і голова районної ради С.В. Джуган, і міський голова Дніпрорудного Є.С. Матвєєв завжди підтримують басейн у необхідності проведення всіх технічних робіт.

 

Інформація - редакція газети «НТ»

 

середа, 11 Січня 2012 11:22 | Переглядів: 916

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]