Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Блакитний вогник, що дарує надію

З кожним роком у Василівському районі стає все більше газифікованих сел. Саме на цьому робить акцент у своїй роботі районна влада, на це були націлені і передвиборчі програми багатьох кандидатів на пости голів сільрад. То ж нині маємо реальну картину виконаних обіцянок і можемо аналізувати певні досягнення.

А хто краще скаже про зроблене, ніж самі виборці? У П’ятихатській сільраді, що не рік — пуск газу. Начебто, не так давно пускали газ у Малих Щербаках, як знову таке ж свято у с. Лобкове.

Навіть самі жителі села не вірили, що у їхній, дещо віддалений населений пункт, у якому сьогодні без малого залишилося 40 дворів, прийде блакитне благо цивілізації. Але ж влада пообіцяла і люди повірили (хоча й не всі).

— Першу сходку, на якій було порушено питання проведення газогону, ми провели у січні минулого року, — говорить голова П’ятихатської сільради Людмила Величко. — Бажаючих отримати газ, звісно, було більше, але ризикнули і зважилися на цей проект лише 15 сімей. Оскільки ми вже мали позитивний досвід роботи з підрядником ПП «Діловий дім» (І. Байрамов), то саме у цьому ж тандемі і вирішили працювати далі. На території села організували кооператив «Злагода», який очолила Марина Гордієнко і всі разом, з вірою у перемогу, почали сумлінну роботу. У серпні 2011-го газопровід, вартістю у 393 тисячі гривень був майже завершений. Хочу віддати належне жителям села, на чиї плечі лягло вагоме матеріальне навантаження. 168 тисяч гривень виплатив кооператив (близько 11 тис. грн. на кожний двір). Не можна не подякувати і фірмі-підряднику, керівництво якої пішло нам на поступки і дозволило завершити будівництво газопроводу, так би мовити, в кредит, оскільки ми ще повинні заплатити 225 тисяч гривень. У вирішенні цього питання дуже сподіваємося на підтримку районної ради, райдержадміністрації, які протягом усього проекту нас підтримували, допомагали і тепер також пообіцяли виділити кошти з районного бюджету.

На урочистий пуск газу зійшлася більшість жителів села. Їх приїхали привітати керівники району — голова районної ради Сергій Джуган, голова райдержадміністрації Сергій Грачов, а також голова сільради Людмила Величко, керівник ПП «Діловий дім» І. Байрамов, начальник Василівського цеху експлуатації Токмацького УГГ В.Костоглод та начальник управління Токмацького УГГ ПАТ «Запоріжгаз» В. Хвостик.

І Сергій Грачов, і Сергій Джуган щиро привітали сільчан зі святом і подякували їм, у першу чергу, за проявлену ініціативу, витримку і розуміння, з якими вони підійшли до справи. Керівники наголошували, що саме завдяки ініціативі громади можна вирішити будь-які проблеми у своєму населеному пункті, навіть у такому невеликому, як Лобкове. А влада району націлює свої дії на те, щоб сьогодні село, дійсно, відчуло турботу і не важливо, скільки дворів у ньому, головне, щоб люди мали бажання тут жити і працювати на землі. А прийдуть блага, дивись, і село відродиться.

Не залишилися у боргу і жителі Лобкового. Старожил села Іван Архипович Демченко зі сльозами на очах дякував усім, хто долучився до будівництва газогону і підкреслив, що разом з блакитним вогником у їхнє село прийшла надія на майбутнє процвітання.

Далі, по традиції, завітали до однієї з осель, де юна господиня Наталія Гордієнко запалила блакитний вогник на газовій плитці. Гості роз’їжджалися, а люди з веселим настроєм залишалися святкувати і, можливо, планувати і мріяти, як колись до їхнього села «прийде» ще й вода.

Інформація – газета “НТ”
Світлана Лобач

 

 

 

п'ятниця, 13 Січня 2012 09:35 | Переглядів: 1054

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]