Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Ювілей храму!

Два дні православні Василівщини відзначали свято — 20-річчя повноцінного функціонування у районному центрі Петро-Павлівської парафії. Протягом двох днів пройшло багато православних заходів, які зібрали представників духовенства практично з усієї області, сотні людей.

У п’ятницю освятили місце, де буде збудовано капличку на честь Василя Великого. Місце це біля траси Харків-Сімферополь (саме там виділила міська рада) при виїзді з Василівки у бік Мелітополя.

Сьогодні там поставили хрест, а з часом збудують капличку. Освятив місце благочинний Василівського округу протоієрей Валерій Галущенко.

— Сподіваємося, що вона певною мірою стане візитною карткою міста, а прихожани відгукнуться — внесуть пожертвування і вже незабаром почнемо будівництво, — наголосив отець Валерій. І додав: — 20 років — це не просто літа. Це роки нескінченної праці, спрямовані на підтримку духовного життя у нашому місті. І безліч людей, яким віра допомогла у житті, зупинила перед неправильним кроком чи, навпаки, націлила на добрі справи. Сьогодні уже нікого не здивуєш священиком, який виступає на мітингу, який молиться про спокій воїна. Віримо, що Бог дасть сили і на подальше повноцінне служіння нашої парафії на благо людей, жителів міста.

А у суботу, саме 14 січня - на свято Василя - у храмі Петра і Павла пройшли всі урочисті заходи. Спочатку проведено Божественну літургію. Очолив святкове богослужіння правлячий архієрей — єпископ Бердянський і Приморський Єлисей. По закінченню літургії був здійснений благодатний молебень — дякували Богу за його милість над нашим містом протягом всіх цих років.

Після молитви — нагородження духовенства району і всіх, хто сумлінно працює на благо парафії. Настоятель храму отець Валерій отримав священицьку нагороду — нітру (богослужбовий головний убір). Отець Анатолій, який стояв у витоків відновлення діяльності парафії, отримав орден Георгія Побєдоносця. Отець Іоан Карташов (с. Мала Білозерка) нагороджений нітрою, сумління отця Сергія Кляхіна (м. Дніпрорудне) відзначені орденом Іоана Богослова.

Церква відзначила особистий вклад керівників району у духовне відродження василівців. За клопотанням владики Єлисея митрополит Київський і всія України Володимир підписав укази про нагородження: орденом Української православної Церкви Святителя Миколи Чудотворця — голів Василівської райдержадміністрації і районної ради Сергія Грачова і Сергія Джугана, орденом Нестора Літописця — Василівського міського голову Сергія Лобинцева. Орденами відзначені Павло Харченко і Ніна Зайцева — за постійну підтримку і допомогу церкві.

Архієрейські грамоти отримали Анатолій Кравець, Денис Калінін, Лариса і Анатолій Майковські, Олег Інгман, ще ряд представників василівської громади.

Отримуючи високу нагороду, керівник району Сергій Грачов подякував за висловлену довіру і повідомив, що у поточному році відновлюється будівництво храму на тому місці, де він був споруджений у 1839 році Оленою Олександрівною Поповою над могилою його чоловіка Павла Попова. І перші кроки у напрямку відродження храму вже розпочаті — йде спільна робота по збору і вивченню архівних документів.

Помолилися за Україну, за рідне місто, за всіх жителів району. А опісля був святковий благодійний обід, на якому всі бажаючі скуштували смачних страв.

Фото і інформація редакція газети «НТ»

 

 

вівторок, 17 Січня 2012 09:54 | Переглядів: 994

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]