Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Про сподівання і реальні плани

Життя звичайних виборців побудоване на постійних сподіваннях. Спочатку вони сподіваються, що з новими виборами, все ж таки, щось зміниться на краще, потім надіються, що саме їхній обранець реалізує "найзаповітніші мрії", згодом знову сподіваються, що для втілення мрій у життя держава виділить ще й необхідні кошти...

Погодьтеся, картина знайома. Але в одних випадках сподівання так і залишаються на рівні мрій і фантазій, в інших — перевтілюються у реальні справи.

 

Саме про те, чого вдалося досягти за минулий рік депутатам облради Сергію Володимировичу Грачову та Катерині Василівні Луценко на закріплених за ними територіях, і говорили вони на зустрічі зі своїми виборцями у с. Приморське та смт. Степногірськ, які відбулися 20 січня.

Як депутат обласної ради С.В. Грачов опікується територією Приморської сільради. Свою зустріч із жителями села, яка відбувалася у Приморській ЗОШ І-ІІІ ст.., депутат розпочав з короткого звіту про зроблене за його сприяння. А це й ремонт вулиці Садова (2,8 км), робота з благоустрою навчальних закладів (поточні ремонти, заміна вікон). Розпочата робота з перепрофілювання приміщення Приморської ЗОШ І-ІІ ст. № 2 (її закрили через малокомплектність) у дитсадок. Сергій Володимирович наголосив, що за вивільнені кошти, які раніше йшли на утримання цієї школи, тепер вдалося придбати шкільний автобус для підвезення дітей до інших навчальних закладів, замінити вікна у Приморській ЗОШ № …. Та серед першочергових завдань залишається газифікація села та реконструкція мережі водопостачання.

– Лише три населених пункти району залишаються, поки що, без блакитного палива. Це села Кам"янське, Приморське та смт. Степногірськ – сказав С. В. Грачов – для їх повної газифікації необхідно не багато не мало 50млн.грн.

Спочатку потрібно газифікувати Степногірськ, а від тієї гілки вже Приморське, але, на жаль, фінансування Степногірська не увійшло до держбюджету на 2012р., тож залишається сподіватися на співпрацю із "Нафтогазом" України, адже у них є окрема програма з газифікації населених пунктів і на розвиток своєї мережі вони можуть виділити кошти.

Далі розмова продовжилася у вигляді діалогу. Жителів Приморського цікавили питання освітлення вулиць, вивезення сміття, встановлення "критого повільйону" на зупинці 132 км, що на залізній дорозі.

В цілому зустріч пройшла жваво, люди досить активно ставили питання і тепер з нетерпінням чекатимуть нових зустрічей, щоб дізнатися, чи варто було сподіватися?

Проблема газифікації і водопостачання так само гостро стоїть і у Степногорську. Депутати облради К.В. Луценко та С.В. Грачов пообіцяли жителям селища і надалі сприяти у її вирішенні. Газ у населений пункт привести непросто (потрібно близько 35 млн. грн.), але, як вже згадувалося на зустрічі у Приморському, робота буде вестися з «Нафтогазом» України.

Щодо водопостачання, то сьогодні у селищі є три свердловини, з яких працює лише дві (і ті потребують ремонту). Їх потужності вистачає лише взимку, у літній період — відчувається гострий дефіцит з водою.

Сергій Володимирович і Катерина Василівна запевнили, що питанням водопостачання у Степногірську переймаються не лише депутати, а й районна влада і воно у списку першочергових у планах на 2012 рік.

Депутати наголосили, що вирішення багатьох проблем населеного пункту у великій мірі залежить від того, чи вдасться відновити тут виробництво. Саме у цьому напрямку сьогодні працюють і районне керівництво і вони, як депутати облради. Принаймні, нині вже є конкретні інвестори з Китаю, які зацікавилися видобутком марганцевої руди на території ради, та будівництвом шахт. Більше того, у лютому вже будуть готові техніко-економічні висновки і тоді, можливо, справа зрушиться з мертвої точки. Є пропозиції і від керівництва Запорізького абразивного заводу з відкриття цеху на території Степногірська. Усі ці проекти наразі детально обговорюються з місцевою, районною владою, зважуються усі «за» і «проти», то ж будемо сподіватися, що у Степногірську незабаром все ж таки з’являться нові робочі місця.

Чимало питань виникало стосовно оплати за електроенергію, адже договір, що був раніше укладений з «Обленерго», нині не влаштовує ні жителів багатоповерхівок, ні КП «Дім», який обслуговує будинки. В результаті конфлікту, що виник, страждають люди — увечері світла немає ні у під’їздах, ні у дворах багатоповерхових будинків. КП «Дім» винен «Обленерго» 230 тис. грн. «Обленерго» у свою чергу, не хоче йти на поступки комунальникам. Сергій Володимирович пообіцяв взяти на контроль це питання.

Взагалі степногірці ще довго не відпускали своїх депутатів, бо, як з’ясувалося, яку галузь не торкнись, скрізь є проблеми. Це і криміногенна ситуація у селищі, і дозвілля молоді, і створення ОСББ… Невирішених питань немало і люди з надією їх озвучували своїм депутатам. Але хотілося б, щоб і самі мешканці Степногірська виявляли більше ініціативи і бажання у розв’язанні існуючих проблем.

Фото та інформація редакція газети «НТ»

 

 

понеділок, 23 Січня 2012 16:41 | Переглядів: 961

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]