Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

У живому діалозі

У вівторок, 24 січня, відбулася чергова зустріч депутатів обласної ради Сергія Грачова та Катерини Луценко з жителями Орлянської та Скельківської сільрад, де народні обранці звітували перед своїми виборцями і разом обговорювали плани на новий рік. На зустрічі також був присутній голова районної ради Сергій Джуган та голови сільських рад Володимир Назаренко та Віталій Брик.

Перш за все, депутати коротко розповіли про те, що вдалося зробити за час їхньої депутатської діяльності.

Так, спільними зусиллями з владою району на територію Орлянської сільради було залучено понад 2 млн. грн., які цілеспрямовано використали на розвиток соціальної сфери села. Зокрема, чимало вже зроблено на об’єкті з реконструкції дитсадка, який навесні 2012 року планують закінчити, також куплено шкільний автобус, виділялися кошти і на поточний ремонт діючої школи. Окрім того за кошти обласного бюджету були зроблені поточні ремонти деяких доріг у селі. Важливим підсумком зробленого є повна газифікація населених пунктів сільради. На вирішенні у списку першочергових завдань — покращення водопостачання. Не знімаються з черги денної і дороги та питання організації дозвілля молоді на селі. Це ті питання, на яких депутати зробили акцент, плануючи роботу на 2012 рік.

Люди на зустріч прийшли з низкою наболілих проблем. В Орлянці скаржилися на неякісний ремонт доріг по селу і нарікали з цього приводу на бездіяльність місцевої влади. На що С.Грачов відповів, що окрім сільського голови на кожній території є ще й депутатський корпус, то ж при виникненні подібних ситуацій треба створювати робочу депутатську комісію і з"ясовувати причину конфлікту. Жителі з Тополиного звернулися до К.В. Луценко з проханням посприяти у газифікації сільського ФАПу та з відкриттям сільського клубу. Чимало виникло земельних питань, то ж С. Грачов запропонував послуги кваліфікованого юриста для їх вирішення. Хвилювало жителів Орлянського і те, коли ж саме відкриють дитсадок? С.В. Грачов запевнив, що навесні цього року ДНЗ на 50 місць (дві групи) працюватиме, адже кошти виділені і роботи будуть продовжені. З деякою недовірою сільчани сприйняли новину про те, що на їхній території планується відновлення тваринництва (молочного напрямку). Але, за словами депутатів, вже надійшли пропозиції від інвесторів, які мають вдалу практику і успішний результат в інших районах області. То ж необхідно працювати над створенням умов для їх заохочення.

Жителі Скельківської сільради висловили прохання приділити більше уваги їхньому медичному закладу та продовжити утеплення школи. Адже хоча у школі цьогорік котельну перевели на газове опалення, вікна потребують заміни, а покрівля ремонту. Сергій Володимирович наголосив, що принцип роботи районного керівництва і його, як депутата, полягає у тому, аби доводити до повного завершення розпочаті об"єкти, отож школа не залишиться поза увагою як, власне, і сільська лікарня. Також С. Грачов нагадав сільському голові, про те, що хоча дах на сільському Будинку культурі давно відремонтували, та пропозицій, про те, хто там працюватиме, коли і як буде задіяне приміщення — так і не надійшло.

З конкретними питаннями звернулася до С. Грачова депутат із с. Златополь Н.Зарубаєва: питна вода, відсутність автобусної зупинки у центрі села та затримка доставки пошти і пенсії через скорочення штату на поштовому відділенні, — всі ці проблемні моменти взяті на контроль влади.

Подібні зустрічі доводять, що вони потрібні як жителям сіл, так і керівникам. Адже, не дивлячись на публікації у пресі, виявляється, люди не завжди в курсі того, які зміни відбудуться (чи відбулися) на їхній території. У живому діалозі все сприймається по-іншому. А зауваження, як і подяки потрібні для реальної оцінки роботи кожної із сторін.

 

Фото та інформація редакції “НТ”
Світлана Лобач

 

 

четвер, 26 Січня 2012 09:54 | Переглядів: 983

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]