Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

До спільної мети — єдиною командою

У середу керівники району Сергій Грачов та Сергій Джуган з робочою поїздкою відвідали м. Дніпрорудне і побували у закладах соціальної сфери та на тих об’єктах, куди минулого року були виділені кошти для реконструкції чи ремонту. Їх супроводжував голова міської ради Євгеній Матвєєв, секретар міськради Ірина Ручка та представники ЗМІ. Розпочали з Дніпрорудненської міської лікарні. Головний лікар ДМЛ Юрій Абросімов провів екскурсію по оновленому після капремонту інфекційному відділенню.

Нагадаємо, що воно нині виконує функції районного інфекційного відділення, а у Василівській райлікарні діє лише денний стаціонар на 15 ліжок. Таке рішення було прийнято у зв’язку з тим, що приміщення Дніпрорудненської лікарні більш пристосоване до основних вимог інфекційного відділення. Зокрема, має корпус з окремими боксами, що є обов’язковою умовою. У відділенні замінили всі вікна і двері на пластикові, що призвело до поліпшення температурного режиму, зробили капремонт покрівлі, ремонт боксів та кабінетів, на суму 28 800 грн. придбали нове медичне обладнання. Сьогодні відділення розраховане на 30 ліжок, 15 з яких — дитячих. Задоволений оновленням і колектив медпрацівників, а його завідуючий Михайло Леонов відзначив, що тепер інфекційне відділення наближене до більш сучасного і, дійсно, створені нормальні умови як для лікування пацієнтів, так і для їх одужання.

Керівники району разом з адміністрацією закладу та головним лікарем ЦРЛ оглянули і відремонтовану теплотрасу. Зараз температурний режим у лікарні значно покращився. Загалом на всі ремонтні роботи для Дніпрорудненської міської лікарні було виділено понад 580 тис. грн. — кошти, передбачені субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження (так звані «атомні»).

Далі направилися у Дніпрорудненську школу «Талант», колектив якої очолює Володимир Тютюник. За ті ж «атомні» кошти у 2010 році тут проведено поточний ремонт будівлі басейну на суму 99 тис. грн. (ремонт стелі вологостійкими матеріалами та частковий ремонт покрівлі басейну). Директор закладу наголосив, що нині учні усіх шкіл району мають змогу безкоштовно відвідувати басейн і займатися плаванням. Для того, щоб утеплити приміщення, створити відповідний температурний режим та забезпечити роботу басейну протягом всього навчального року, у 2011 році було виділено 180 тис. грн. на заміну вікон у басейні та частково в навчальному закладі, а зараз розробляється проектна документація на будівництво газової міні – котельні для переведення школи на індивідуальне опалення.

За словами голови райдержадміністрації С. Грачова запуск такої котельні обійдеться приблизно у 2 млн. грн., але це не лякає районне керівництво, оскільки головний принцип, якого тут намагаються дотримуватися — завершити розпочате. А щоб басейн працював стабільно, там повинні бути створені всі умови.

Побували і у гімназії «Софія». Перш за все — у «новому» корпусі початкових класів. Гімназія розрахована на 700 учнів, нині ж тут навчається понад 930 дітей. Високий рівень знань, методика викладання, професіоналізм вчителів — все це спонукає багатьох батьків віддати свою дитину саме до «Софії». То ж керівництво міської та районної ради прийняло рішення виділити кошти на ремонт додаткового приміщення, аби діти не навчалися у дві зміни. Роботи розпочалися у 2010 році. Тоді ж вділили понад 157 тис. грн., а на завершення ремонтних робіт у 2011 році ще близько 240 тис. грн. У грудні 2011 року молодші школярі «Софії» відсвяткували новосілля. У їхньому корпусі замінили вікна і двері на пластикові, відремонтували систему опалення, замість старої дерев’яної підлоги зроблена цементна стяжка та укладено покриття з гранітокерамічної плитки й лінолеуму, проведено електромонтажні та сантехнічні роботи.

ЗДалі, з приємними враженнями, направилися на наступний об’єкт, яким виявився звичайний житловий багатоповерховий будинок по пр. Ентузіастів, 21. Саме у ньому минулого року зробили капремонт ліфту (він не працював вже 16 років!), на який із «атомних» коштів витратили 250 тис. грн. Як повідомив мер міста гірників Євгеній Матвєєв, на сьогодні у Дніпрорудненських багатоповерхівках усі ліфти працюють і в цьому заслуга працівників ТОВ «Вертикаль», на обслуговуванні якого нині знаходяться ліфти міста. Досягти їх стабільної роботи і вчасного обслуговування вдалося після впровадження платного користування. Щоразу, заходячи у ліфт, жителі будинку користуються спеціальною пластиковою карткою, на рахунку якої є певна сума. Один підйом чи спуск коштує 19 копійок. Гроші йдуть на утримання ліфтів.

На завершення побували у міській котельні, де за останні два роки відбулися кардинальні зміни, пов’язані із встановленням енергозберігаючого обладнання і переходом на єдину котельну замість двох, що працювали раніше. Фінансування проекту здійснював ЗАТ «ЗЗРК». У 2010 році розробили проект та провели комплексну експертизу, реалізувавши перший етап реконструкції — встановлення і запуск нового водонагрівального котла КВГМ 20-150 продуктивністю 20 Гкал/год. Сума освоєних коштів склала 2,8 млн. грн.

У 2011 році здійснили другий етап реконструкції. Теплотрасу міста «закільцювали», з’єднавши тепломережі І-го, ІІ-го та ІІІ-го й ІУ-го мікрорайонів. А у котельні встановили ще два котла ТВГ-8М, із введенням яких в експлуатацію сумарне тепловиробництво котельної склало 36,6 Гкал/год. Це дозволить в найближчий час цілком задовольняти потреби міста в теплі. Витрати на проведення другого етапу реконструкції склали 12,7 млн. грн.

До того ж, як повідомив директор КП «Дніпрорудненські теплові мережі» Олексій Приходько, сьогодні можна сміливо сказати, що витрати були недаремні, адже після встановлення енергозберігаючого обладнання норми використання газу, електроенергії і води значно знизилися. Більше того, підприємство навіть провело новий розрахунок тарифів на послуги теплопостачання, вони, порівняно з нині діючими, нижчі на 5-7 %. Ці тарифи зараз направлені на розгляд до Національної комісії по регулюванню ринку комунальних послуг. За підсумками опалювального періоду 2011-2012 рр. у Дніпрорудному, можливо, буде здійснено корегування тарифів із врахуванням собівартості послуг з теплопостачання.

Підсумовуючи результати поїздки голова райдержадміністрації Сергій Грачов вкотре підкреслив, що у новому році будуть продовжені роботи з розвитку та реконструкції об’єктів соціальної сфери. На першому плані — відкриття дитсадків у селах району. Продовжиться робота з із землекористувачами, від яких у великій мірі залежить наповнення місцевих бюджетів, і тут не аби яка роль відводиться активності органів місцевого самоврядування. Треба лише мати велике бажання досягти намічених цілей, а кошти завжди можна знайти.

Голова районної ради Сергій Джуган додав, що вирішення будь-яких проблем залежить і від того, наскільки консолідовано діє влада з підприємствами, що працюють на території. Яскравий приклад тому — співпраця Дніпрорудненської міської ради і ЗАТ «ЗЗРК», які довели, що спільними зусиллями реально подолати будь-які перепони. Головне — єдина мета.


Фото та інформація редакції газети «НТ»
Світлана Лобач

 

 

четвер, 26 Січня 2012 16:26 | Переглядів: 932

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]