Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Аграрний сектор має стати локомотивом розвитку економіки регіону

За участю першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Безуглого та народного депутата України Валерія Баранова в обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо стану та перспектив розвитку агропромислового комплексу Запорізької області. В нараді взяли участь голова районної ради Сергій Джуган, голова райдержадміністрації Сергій Грачов, голови сільських та селищної рад району.

У вступному слові голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко повідомив, що за кількістю посівних площ наш регіон посідає 4-те місце в Україні.

Разом з тим, за показником виробництва валової сільськогосподарської продукції Запорізька область знаходиться аж на 15 місці.

- Обласна влада не може миритися з такою ситуацією. Аграрний сектор має стати локомотивом економіки регіону, ключовим фактором соціального розвитку села та поліпшення добробуту його жителів, - висловив позицію очільник регіону.

Тож з метою змінення ситуації на краще облдержадміністрацією вжито ряд заходів. Зокрема, одним з пріоритетів роботи обласної влади визначено залучення інвестицій у галузь. У поточному році в регіоні планується реалізація трьох перспективних проектів, серед яких і введення першої черги гуртового ринку сільськогосподарської продукції.

В області налагоджується взаємодія науковців та сільгоспвиробників. Так, після досліджень особливостей степової зони науковці дійшли висновку, що на цій території без суттєвих втрат врожаю у структурі посівів соняшник може досягати 20 – 25%. Тож голова облдержадміністрації звернувся до Миколи Безуглого врахувати це при розрахунку сівозмін.

Щодо розвитку галузі молочного скотарства, на переконання Олександра Пеклушенка, зоною особливої уваги має стати створення великотоварних та молочних ферм і комплексів з впровадженням новітніх технологій. Також необхідно створити умови для збільшення кількості сімейних ферм у особистих підсобних господарствах.

- За ініціативи облдержадміністрації розроблено Програму розвитку сільського господарства регіону на 2012-2013 роки, якою передбачено фінансування, спрямоване на збільшення поголів'я корів. Однак зацікавити сільгоспвиробників у нарощенні продукції тваринництва можливо тільки за умови істотної державної підтримки, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Крім вже існуючих державних програм керівник обласної виконавчої влади запропонував на законодавчому рівні вирішити питання про скасування податків на земельні ділянки, де розміщені молочні ферми та комплекси, напрацювати механізм видачі кредитів сільгоспвиробникам строком на 15-20 років на реконструкцію та будівництво фермерських господарств. Також необхідно ввести пільгове оподаткування для виробників, які займаються галуззю молочного скотарства, створюють додаткові робочі місця, і відповідно, платять більше податків до бюджетів усіх рівнів.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 27 Січня 2012 08:44 | Переглядів: 863

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]