Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

НЕГОДА І ВСІ МИ

Негода завдає клопоту всім: комунальникам, рятувальникам, міліції і ДАІ, безхатченкам, дошкуляє всім нам. Додала канікул школярам, спочатку молодшо-класникам, а через день і старшокласникам. Поки що до понеділка, але відділ освіти буде слідкувати за температурним режимом — якщо на наступному тижні стовпчик термометра опуститься нижче мінус 18, то школярі ще відпочиватимуть.

Великі проблеми сьогодні у енергетиків району. У зв’язку із збільшенням енергоспоживання (всі прагнуть зігрітися, будь-яким чином!) у багатьох населених пунктах автоматично відключається світло. Особливі складнощі у Степногірську та Приморському. Як повідомив редакцію начальник Василівського РЕМ Микола Піскун:

— Багато разів на добу зникає світло у будинках жителів Приморського. Введена в експлуатацію кілька десятків років тому мережа, яка до того ж роками раніше не ремонтувалася і не реконструювалася, не витримує, адже багато сільчан обігрівають свої помешкання камінами, іншими електроприладами, і світло вимикається автоматично. Люди дзвонять, сердяться, вимагають. Знаю, що з цим питанням зверталися не раз і до районної влади. Та скажу відверто: відразу і ось так, за велінням чарівної палички, нічого не зміниться. У Приморському потрібно провести цілий комплекс робіт по реконструкції існуючої мережі і є надія, що цьогорік цей об’єкт буде у планах енергетиків.

А поки що велике прохання до всіх жителів Приморського, Степногірська, всього району — у ці морозні дні старайтеся економити електроенергію, не включайте зайвий раз опалювальні електричні прилади, адже один дотик до розетки може залишити без світла весь населений пункт. Будь-ласка, давайте будемо обачними і разом переживемо тимчасові труднощі.

І ще одна дуже болюча проблема у ВАТ «Запоріжжяобленерго» — розкрадання металоконструкцій електроопор. Збитками в десятки, а то й сотні тисяч гривень для енергокомпаній обертається прагнення окремих любителів легкої наживи підзаробити на здачі до металобрухту елементів металоконструкцій опор ліній електропередач. Тільки минулого року на території Запорізької області було виявлено 15 фактів розкрадання металевих кутів високовольтних опор. При цьому завдано подвійний збиток - і енергокомпанії, і споживачам, адже сотні жителів протягом кількох годин (в окремих випадках - більше доби) змушені обходитися без енергопостачання. По-друге, компанія витрачала кошти і сили, необхідні для реконструкції мереж, не на будівництво об'єктів енергозабезпечення, а на відновлення електроопор, пошкоджених діями зловмисників. При цьому максимальний зиск, що його може отримати правопорушник, здавши свою "здобич", обчислюється десятками гривень, заподіяний же збиток - десятками, а то й сотнями тисяч гривень.

Кілька днів тому Василівський РЕМ зафіксував крадіжку майже 140 погонних метрів металевих кутників на лінії енергопостачання від Лісного до Підгірного. Ось так!

Боротьба з розкрадачами електрообладнання буде по-справжньому ефективною тоді, коли до неї долучаться усі, своєчасно інформуючи про факти розкрадань.

Не будьте байдужими — дзвоніть за тел. 4-24-54. Захистіть себе і свої сім’ї від злочинних дій тих, хто хоче нажитися за ваш рахунок.

 

Матеріал газети “НТ”

 

п'ятниця, 03 Лютого 2012 10:40 | Переглядів: 922

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]