Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Служба, яка працює для людей

Комунальна установа “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” Василівської районної ради Запорізької області діє на підставі Положення про комунальну установу, затвердженого рішеннямрайонної ради від 26 лютого 2010 № 9. Основним завданням територіального центру є соціальне обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають в складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання або в умовах стаціонарного перебування (постійно - тимчасово).

На отримання соціальних послуг в територіальному центрі мають право:

- одинокі громадяни, які не мають працездатних родичів, громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;

- громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості та такі, що мають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупних дохід їх сімей нижчій ніж прожитковий мінімум;

- особам похилого віку, які не здатні до самообслуговування, але мають працездатних родичів, які з об’єктивних причин не можуть здійснювати допомогу, можуть отримувати соціальні послуги на платній основі згідно затверджених тарифів.

Для виконання своїх функцій в терцентрі діє два відділення соціальної допомоги вдома: Василівське відділення (м.Василівка, території 11 сільських рад) і Дніпрорудненське відділення (м.Дніпрорудне, територія Балківської сільської ради)

В цих відділеннях працюють 48 штатних соціальних робітників, які обслуговують 1284 чол.

Робітники купують і доставляють підопічним продукти харчування, ліки, прибирають їхні помешкання, оформляють субсидії та розраховуються за комунальні послуги, допомагають у пранні білизни та приготуванні їжі, надають матеріальну підтримку.

Для них допомога терцентру є вкрай необхідною.

Адже для багатьох безпомічних соціальні робітники є тим промінчиком світла, що допомагає триматися на цьому світі, особливо тим, хто роками не виходить зі своїх домівок.

На кожного громадянина, якого обслуговує відділення, ведеться особиста справа.

При територіальному центрі, одне із перших в області, створено і діє стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких пристарілих громадян похилого віку та інвалідів на 60 ліжко - місць на базі Орлянської дільничної лікарні.

На сьогоднішній день в стаціонарному відділенні створені всі умови для забезпечення життєдіяльності підопічних, це:

- 3-х разове повноцінне харчування з урахуванням віку і стану здоров’я у межах натуральних норм харчування;

- підопічні забезпечуються одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким та твердим інвентарем і столовим посудом;

- медичним обслуговуванням (медикаментами відповідно медичному висновку);

- комунально-побутовим обслуговуванням (опалення, освітлення, тепло-водопостачння).

У проведенні заходів до всенародних свят і пам’ятних дат – Дня перемоги, Дня ветерана та Міжнародного дня інвалідів – терцентр завжди має підтримку влади району, а саме - це голова Василівської райдержадміністрації Грачов С.В., голова Василівської районної ради Джуган С.В., заступник голови райдержадміністрації Калінін Д.С., заступник голови районної ради Кравець А.С., які відвідують Орлянське відділення разом з ансамблем “Струни серця”, організацією “Товариство Червоний Хрест”, також над відділенням взяла шефство Енергодарівська міська рада на чолі з мером Наумичевим І.М., які неодноразово приїздили і дарували цінні дарунки.

При терцентрі також діє центр обліку і реєстрації бездомних громадян. Центр виявляє та веде облік бездомних осіб, сприяє в отриманні реєстрації місця проживання або місця перебування бездомних осіб, надає допомогу у відновленні документів.

Починаючи з листопада 2011 року ведеться харчування спільно з організацією “Товариство Червоний Хрест” бездомних громадян та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, погодних умовах та під час надзвичайних ситуацій в осінньо – зимовий період. На даний час нагодована 21 особа.

 

середа, 08 Лютого 2012 09:43 | Переглядів: 964

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]