Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Проблеми визначені, шляхи намічені

Депутат обласної ради Сергій Грачов продовжує зустрічатися з жителями району, щоб звітувати про те, чого вдалося досягти у 2011-му році та обговорити перспективні напрямки роботи на 2012-й рік. У вівторок така зустріч відбулася з жителями Василівської громади. Сергій Володимирович зупинився на головних досягненнях минулого року, до вирішення яких він долучався і як голова райдержадміністрації, і як депутат обласної ради.

Зокрема, йшлося про відкриття оновленого пологового відділення у райлікарні, про відремонтоване інфекційне відділення у Дніпрорудненській міській лікарні, про найближчі перспективи у медичній галузі району. «Розвантажили» і дитячі садки Василівки та Дніпрорудного, перевівши першокласників до шкіл, тим самим збільшили кількість місць у ДНЗ для дошкільнят. Взагалі дещо покращується ситуація з дитсадками у сільській місцевості. Так, нещодавно запрацював садочок у Верхній Криниці, на черзі — в Орлянському, плануються роботи з реконструкції приміщення дитсадка і у Балках.

Серед актуальних проблем залишаються дороги, водопроводи. С. Грачов наголосив, що Василівська міськрада вже оплатила і отримала проект реконструкції водогону по вул. Миру, на реалізацію якого потрібно близько одного мільйона гривен, та проект на проведення ІІ етапу робіт щодо ремонту основної магістралі теплотраси по вул. Московській, який потребує понад три мільйони гривен. Звісно, таких коштів у міському бюджеті немає, то ж як депутат облради Сергій Володимирович пообіцяв зробити все можливе, аби ці проекти були враховані на рівні області при розподілі бюджетних коштів. В свою чергу міська та районна влада долучиться до співфінансування даних проектів.

С. Грачов ознайомив присутніх з перспективою будівництва шахти з видобутку марганцевої руди у Степногірську китайським інвестором. Депутат наголосив, що з розвитком промислової зони розвиватиметься відповідна інфраструктура, а це сприятиме підвищенню якості життя населення.

Далі спілкування відбувалося у формі діалогу. Ось декілька найбільш гострих питань:

— Чи можливе відновлення зрошувальної системи у районі, адже не секрет, що місцями десятки метрів труб вже викопано, розкрадено?..

— Треба сказати, що порівняно з іншими районами у Василівському зрошувальні системи найменше постраждали від розкрадачів. І це вселяє надію на те, що відновити їх можна, що підтверджують і відповідні фахівці. Більше того, минулого року ми розпочали роботу з постановки на баланс зрошувальних систем, вже проведені інвентаризаційні роботи. Зараз все робимо для того, щоб відновити полив на полях, адже це і збільшення урожаїв, і збільшення кормів, і поштовх для розвитку тваринництва.

— Якщо у Степногірськ все ж таки прийде інвестор і почне будівництво шахти, чи відчує якийсь «фінансовий внесок» Василівська громада?

— Якщо інвестиції підуть у Степногірськ, повірте, Василівка це також відчує. Це така ж ситуація, як з «атомними коштами», які спрямовуються на території, що входять до 30 кілометрової зони (Дніпрорудне та Балки), але завдяки цьому гроші з районного бюджету можна перерозподіляти на розвиток інших територій. То ж Василівка виграє від будь-якого інвестора, що прийде працювати на територію району.

— Як з транспортним сполученням? Коли будуть працювати маршрутки по місту? Добиратися з колгоспної території до центру і назад (особливо людям похилого віку) важко.

— Це досить важлива проблема і велика кількість дзвінків до мене на «пряму» лінію лише яскраве підтвердження тому. Зараз ми відпрацювали новий графік маршрутів не лише по Василівці, а по всьому району, аби жителі навколишніх сіл мали змогу мінімум двічі на день доїхати до Василівки, Дніпрорудного та Степногірська і, звісно, до обласного центру. За тиждень плануємо представити графік в області, адже саме там формуються усі маршрути, проводяться тендери. Сподіваюся, у березні, коли пройдуть тендери, матимемо нормальне транспортне сполучення по району. Не знімається з черги денної і питання перевезення людей по місту.

— Чому не ремонтують у місті пішохідні доріжки?

— Згоден. Їхній стан залишає бажати кращого. Тому при плануванні ремонту доріг центральної частини міста будемо передбачати і ремонт тротуарів.

— Чи заплановано ремонт доріг, що ведуть до кладовищ?

— Так. У планах є ремонт вулиці Каховської, саме тоді підремонтують і дороги до кладовищ.

Також присутні порушували питання централізованого водопостачання до населених пунктів (і навіть пропонували своє бачення проблеми), актуальним залишається питання розчищення русла річки Чекрак та підтоплення будинків, що знаходяться неподалік від берега.


Матеріали та фото С.Лобач

 

середа, 08 Лютого 2012 09:49 | Переглядів: 1066

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]