Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Обговорення проекту Закону

У Верховній Раді України найближчим часом планується розгляд та прийняття Закону України "Про об'єднання територіальних громад". Цим Законом, зокрема, пропонується визначити механізм реалізації ст.140 Конституції України, за якою сільські територіальні громади можуть добровільно об'єднуватися для здійснення місцевого самоврядування , що вкрай важливо для забезпечення розвитку сільських територій та соціальної інфраструктури села, а також економіки та суспільного життя держави в цілому.

На даний час, нажаль, більшість сільських населених пунктів мають недостатньо розвинену мережу об'єктів соціальної інфраструктури.

Значною мірою така ситуація спричинена неспроможністю переважної більшості сільських територіальних громад повною мірою забезпечувати розвиток відповідних населених пунктів та територій.

З метою забезпечення підготовчої роботи щодо об'єднання територіальних громад Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України протягом січня-лютого поточного року проводить виїзні-кущові наради з керівниками обласних державних адміністрацій, обласних рад, керівниками органів місцевого самоврядування.

Одна з таких нарада з представниками Запорізької області відбулася 27 січня 2012 року у м. Харкові. в нараді взяли участь керівники і нашого району Сергій Джуган та Сергій Грачов.

За підсумками наради напрацьовані доручення щодо:

- проведення активної інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо переваг громади у разі їх об'єднання;

- вивчення перспектив об'єднання територіальних громад в межах області;

- здійснення попередніх розрахунків бюджетних витрат, а також коштів, необхідних для удосконалення інфраструктури, пов'язаних з укрупненням територіальних громад;

- визначення оптимальних критеріїв для укрупнення територіальних одиниць базового рівня у межах області.

Відповідна робота повинна проводитися з суворим дотриманням вимог чинного законодавства та з урахуванням позиції територіальних громад.

Тому звертаємося до всіх громадян, установ, організацій району вносити свої пропозиції та зауваження до запропонованого законопроекту до 15 березня до виконавчого апарату районної ради кабінет 14 за адресою м.Василівка, вул.. Чекістів, 4 або на електронну адресу: vasrr@zp.ukrtel.net.

Ознайомитися з текстом законопроекту можна на сайті в розділі “Оголошення”.

 

четвер, 09 Лютого 2012 15:55 | Переглядів: 969

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]