Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Через сильні морози усі медичні заклади області працюють у режимі підвищеної готовності

Несприятливі погодні умови та низька температура повітря призвели до збільшення кількості постраждалих від переохолодження та обмороження. Нині усі медичні заклади працюють у режимі підвищеної готовності, в області на базі всіх ЦРЛ та лікарень діють 39 пунктів обігріву. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Запорожченко.

- В області є єдине відділення, яке спеціалузіється на обмороженнях та сильних переохолодженнях, але в усіх лікарнях у посиленому режимі працюють хірургічні відділення, тож всі постраждалі отримують кваліфіковану допомогу. Всі медичні заклади забезпечені необхідними медикаментами, ліжко-місць у відділеннях вистачає, допомога постраждалим надається безкоштовно. У 39 пунктах обігріву люди можуть зігрітися, випити чаю та, у разі необхідності – отримати першу допомогу, - зазначив Андрій Запорожченко.

Станом на 14.00 9 лютого кількість постраждалих за весь період несприятливих умов становить 242 особи, з них 171 людина знаходиться на стаціонарному лікуванні. За останню добу постраждало 10 людей, 5 з яких госпіталізовано.

Також Андрій Запорожченко зазначив, що найближчими днями не очікується підвищення температури, тому радить запоріжцям без потреби не виходити на вулицю, а якщо така необхідність виникає – тепло одягатися та дотримуватися правил, які дозволять уникнути переохолодження та обмороження. Одне з головних правил безпеки при сильних морозах – не вживати алкогольні напої, бо саме сп’яніння сприяє високій утраті тепла, хоч і створює його ілюзію. Крім того, після вживання алкоголю людина не може сконцентруватися на перших ознаках обмороження. Також дуже важливо не палити на морозі, бо цигарки зменшують периферійну циркуляцію крові і роблять кінцівки більш уразливими до холоду.

Спеціалісти рекомендують одягати просторий одяг, який сприяє нормальній циркуляції крові, не виходити на вулицю без рукавичок, шарфа, у жодному разі – без головного убору.

Після повернення додому з довготривалого перебування на морозі необхідно обов’язково впевнитися у відсутності обмороження кінцівок, спини, вух та носа, а у разі виявлення обмороження треба терміново звертатися до лікаря.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 10 Лютого 2012 13:25 | Переглядів: 835

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]