Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

До якісної медицини через реформування

Для подальшого впровадження реформи медичного обслуговування є необхідність у прийнятті двох законів. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович на відкритті десятої сесії Верховної Ради шостого скликання. Йдеться про законопроекти щодо загальнодержавної системи надання екстреної медичної допомоги та про особливості діяльності закладів охорони здоров‘я.

Як пояснив заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук, ці документи мають стати основою якісних перетворень системи екстреної медичної допомоги та дозволять вибудувати оптимальну для населення мережу закладів охорони здоров‘я.

Посадовець підкреслив, що на території регіону зроблені перші кроки реформування галузі. Зокрема, проводиться активна реорганізація дільничних лікарень у сільські лікарські амбулаторії та амбулаторії загальної практики сімейної медицини з денним стаціонаром.

Є зрушення в якості надання екстреної медичної допомоги. У регіоні запланована реорганізація Запорізького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. На його базі буде відкрито обласну центральну диспетчерську та учбовий центр з навчання фахівців з надання швидкої медичної допомоги.

Крім того, в рамках реалізації Національного проекту «Вчасна допомога» за кошти державного та місцевих бюджету триває оновлення автопарку лікувально-профілактичних закладів. Приміром, торік були придбані автомобілі швидкої медичної допомоги у Василівському (2), Приморському (2) та Якимівському (1) районах.

У поточному році виділено 105 млн. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного автотранспорту та обладнання, а також ще 12,7 млн. грн. на медикаменти для забезпечення швидкої медичної допомоги.

Серед основних завдань на наступний рік Микола Ярмощук виділив такі: створення центрів первинної медико-санітарної допомоги у містах і районах області; проведення оптимізації мережі дільничних лікарень шляхом перепрофілювання їх у стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян; забезпечення закладів охорони здоров’я кваліфікованими кадрами, санітарним автотранспортом; створення єдиної дієздатної мережі лікарняних закладів надання екстреної та невідкладної допомоги.

- Основне завдання реформування закладів охорони здоров’я - за рахунок ефективного використання бюджетних коштів покращити якість медичного обслуговування кожного запоріжця. Прийняття законопроектів про систему екстреної медичної допомоги та діяльності закладів охорони здоров‘я дозволить нам більш динамічно рухатись у цьому напрямку далі, - підсумував заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 10 Лютого 2012 20:26 | Переглядів: 866

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]