Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Вічна пам'ять загиблим, вічна слава живим!

Сьогодні вся Україна вшановує ветеранів-учасників бойових дій на території інших держав та полеглих воїнів, пам'ять про яких назавжди закарбувалася у нашій історії, у нашому серці. Ми щиро співчуваємо непоправному горю їхніх родин, батьків, вдів... Локальна війна - це обмежений територіальний конфлікт, пов'язаний з релігійними, територіальними суперечками, міжплемінними протиріччями. Така війна відбувається між двома і більше державами, обмежена за своїми політичними цілями і може переростати у великомасштабну.

Страшним рубцем викарбувалася на тілі історії не лише слов'янського народу, а й усього світу, одна із таких локальних воєн - війна у Афганістані, яка забирала життя тисяч людей щодня протягом 10 років. Збройний конфлікт розпочався у грудні 1979 року на території Афганістану за участю Радянського Союзу, і продовжувався до 15 лютого 1989 року.

У радянсько-афганській війні мужньо воювали більше 160 тисяч українських бійців. З них 3360 чоловік загинули, у тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили у полон. Поранення отримали більш ніж 8000 співвітчизників, з них 4687 повернулися додому інвалідами. З 72 осіб 11 українців за роки "афганської" війни були удостоєні звання "Герой Радянського Союзу".

Страшним та болючим фактом є і те, що у цій війні найбільше загинуло солдатів, яким ще не виповнилося й 20 років, які не побачили світу, не відчули, що таке життя. Отак, вічно юними у пам'яті батьків, друзів, знайомих залишилися наші земляки: Юрій Прожога (м. Василівка), Андрій Парамонов (м. Дніпрорудне), Ігор Білицький (с. Підгірне), Віктор Сердюк (с. Мала Білозерка), Микола Веселков (с. Балки), Євген Ліщиновський (м. Василівка), Геннадій Гамашов (с. Кам'янське)…

Воїни, які виконували інтернаціональний подвиг, дійсно, пройшли пекло, про яке без болю та сліз не згадати. Цього дня ветерани вкотре пом'януть своїх полеглих товаришів, відкриють ті куточки пам'яті, в яких зберігаються страшні події війни, котрі б і хотілося забути та вони навічно врізалися у їхні мужні серця, а також попросять у Всевишнього, щоб більше нікому не довелося відчути того, що відчули бійці особисто.

Низький уклін, вам, герої, за вашу мужність, відвагу та життя, яким ви ризикували, а дехто з вас і віддав, за Батьківщину, за ратний подвиг! Вічна пам'ять загиблим, вічна слава живим!

 

Сергій Джуган
голова районної ради

 

середа, 15 Лютого 2012 07:00 | Переглядів: 991

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]