Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Проблемні питання роботи ОСББ та ЖБК допомагатиме вирішувати координаційна рада

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з вирішення проблемних питань роботи об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). Ініціатором проведення такої наради виступило управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, до якого стали надходити тривожні сигнали щодо випадків непорозумінь власників ОСББ та ЖБК з постачальниками послуг, зокрема з КП «Водоканал» м. Запоріжжя.

Йдеться про небажання водопостачального підприємства укладати договори безпосередньо з фізичними особами - власниками житла в ОСББ та ЖБК. КП «Водоканал» погоджується підписати договір виключно з юридичною особою та ставить єдиний лічильник на весь дім, внаслідок чого за втрати води сплачують споживачі. Разом з тим, якщо дім перебуває у комунальній власності, такі витрати не входять до рахунку жильців. Однак, така ситуація не влаштовує членів ОСББ та ЖСК.

Ще одне проблемне питання, яке було порушено представниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – підготовка документів для передачі житла на баланс ОСББ. Як виявилося, не будинки мають необхідні документи. Крім того, детально не прописана сама процедура передачі та прийняття будинку на баланс. Неоднозначно законодавство трактує і перспективи подальшої діяльності ОСББ.

Не зважаючи на ряд порушених проблем, учасники наради погоджуються з перевагами створення ОСББ. Адже об’єднання співвласників - це реальна можливість самостійно встановлювати тарифи та розміри експлуатаційних внесків, а також здійснювати контроль за якістю отриманих послуг ЖКГ та ін.

- Враховуючи нинішні умови розвитку та подальшого реформування житлово-комунального господарства, зрозуміло, що жильцям вигідніше створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Однак, у цій сфері існує ряд проблемних та спірних моментів. Тож доцільно буде створити координаційну раду, яка б допомагала розв’язувати ці проблеми, - переконаний заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Тож найближчим часом управління ЖКГ облдержадміністрації має підготувати розпорядження голови ОДА щодо створення координаційної ради з вирішення проблемних питань функціонування ОСББ та ЖБК. Також під час наради першому заступнику Запорізького міського голови Андрію Іванову було рекомендовано вивчити та врегулювати питання подальшої взаємодії ОСББ та ЖБК з КП «Водоканал».

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 16 Лютого 2012 16:24 | Переглядів: 1011

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]