Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Місцевий розвиток, орієнтований на громаду

21 лютого заступник голови районної ради Анатолій Кравець прийняв участь в роботі регіонального районного семінару щодо впровадження Програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ» на 2012 - 2015 роки» на території Василівського району для керівників органів місцевого самоврядування, який проводився при заступнику голови райдержадміністрації Т.О.Карєвій. В роботі семінару взяли участь депутати районної та місцевих рад, представники громад Орлянської, П’ятихатської, Підгірненської та Верхньокриничанської сільських рад.

Проходив семінар за участю координатора спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН у Запорізькій області Рябого О.В. та представника управління зовнішньоекономічних зв’язків Запорізької облдержадміністрації Горбатенко О. М.

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» - один з наймасштабніших проектів ПРООН в Україні. За роки дії Проекту було реалізовано 1303 мікропроекти громад. Це – ремонти ФАПів, амбулаторій, шкіл і дошкільних навчально – виховних закладів, придбання обладнання та шкільних автобусів, реконструкція вуличного освітлення. Але, наголосив координатор, при впровадженні Проекту виникла низка проблем, серед яких основні - пасивність населення, відсутність коштів для співфінансування у місцевих бюджетах у повному обсязі, відсутність досвіду у цільових громад. Мета зустрічі – надати представникам громад вичерпну інформацію щодо Проекту, активізувати роботу з його реалізації.

Стратегічною метою Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», є розвиток спроможності місцевих громад та представників місцевих органів влади до участі в спільному процесі прийняття рішень та спрямування їх на співпрацю всіх зацікавлених сторін та участь всіх секторів суспільства у зміцненні місцевого самоврядування, кінцевою метою якого є забезпечення сталого гуманітарного розвитку. Принциповим є перебіг процесу «знизу до гори» із залученням партнерів нижньої, середньої та вищої ланок.

Присутнім представникам сільських громад координатором Проекту було детально роз’яснено умови співпраці та співфінансування в рамках даного Проекту.

На підставі даних роз’яснень до 15 березня 2012 року територіям рекомендовано зареєструвати громадські організації в установленому законодавством порядку.


 Відділ внутрішньої політики РДА

вівторок, 21 Лютого 2012 19:37 | Переглядів: 1013

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]