Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Голова райдержадміністрації зустрічався з громадами

Жителі Лугівської, П’ятихатської та Верхньокриничанської сільрад днями зустрічалися з депутатом обласної ради С.В. Грачовим, який звітував перед виборцями про те, що вдалося зробити на території району, у тому числі і за сприяння депутатів облради; з головними напрямками роботи влади та втіленими проектами, про перспективи і плани на найближче майбутнє.

Зокрема, і про досягнення у медичній сфері (сучасне пологове, інфекційне відділення, придбання обладнання), створення покращених умов для навчання у школах району (ремонти котелень,покрівель, заміна вікон), придбання шкільних автобусів та машин швидкої, газифікація населених пунктів району та інше. Разом з тим ряд проблем все ще залишається відкритими. І саме на них робили акцент присутні на зустрічі.

У Лугівській сільраді найболючішим питанням є водопостачання і транспорт. Стосовно транспортного забезпечення Сергій Володимирович запевнив, що це питання буде у березні вирішуватися на рівні облдержадміністрації, куди районна влада направила новий, пілотний проект транспортної розв’язки, що охопить усі, навіть найвіддаленіші села. В основі його виділено три центри — Василівка, Степногірськ і Дніпрорудне. До них тепер можна буде дістатися двічі, а то й тричі на день. У разі затвердження даного проекту нові маршрути почнуть діяти вже у травні.

Жителі з Лісного поскаржилися, що ніяк не можуть дочекаються води. Депутат наголосив, що без попередньо зробленого проекту отримати кошти на його реалізацію буде неможливо. То ж запропонував громаді долучитися до проекту ЄС/ ПРООН, завдяки якому реально провести і водомережу, і освітлення… З процедурою участі можна детальніше ознайомитися у сільраді.

Турбує те, що шкільний автобус часто переповнений, діти стоять, а це порушення правил. До того ж, відсутня особа, яка повинна супроводжувати учнів. А ще мешканці Лугового звернулися з проханням допомогти організувати гурткову роботу в сільському клубі у позашкільний час. Сергій Володимирович запевнив, що всі зауваження занотовано, ситуацію з перевезенням дітей буде виправлено, а щодо гуртків - необхідно визначитися з тим, чим би хотіли займатися діти і повідомити про це.

Зустріч з жителями П’ятихатської ради відбулася у клубі в Малих Щербаках. Людей зібралося чимало і головним питанням було водозабезпечення у Щербаках. С.В. Грачов, знову ж таки, виділив перший головний крок у вирішенні цієї проблеми - виготовлення проектно-кошторисної документації. З’ясувалося, що за попередніми приблизними розрахунками сума витрат складе 650 тис. грн. До того ж, не відомо, чи є вода у старій свердловині і якої вона якості. Депутат пообіцяв допомогти з перевіркою свердловини і запропонував залучити до реалізації проекту всі ресурси, у тому числі і проект ЄС /ПРООН. Буде проектна документація - тоді можна буде розраховувати на гроші з обласного бюджету, район підключиться, ще частину дадуть фермери (дехто з них на зборах вже пропонував свою допомогу), а частину, можливо, доведеться доплатити і жителям села. Головне завдання - розподілити кошти таким чином, щоб фінансове навантаження на кожний двір було мінімальним.

Цікавила присутніх і перспектива розвитку їхньої території на найближче майбутнє. Сергій Володимирович розповів про наміри китайських інвесторів розбудовувати шахти у Степногірську, які простягнуться і на територію П’ятихатської сільради, а також наголосив, що паралельно ведуться перемови з керівництвом Абразивного комбінату, яке зацікавлене у відкритті цеху на території Степногірської селищної ради. Також у перспективі тут передбачається будівництво тепличного комплексу. Реалізація усіх цих проектів - потужний ресурс для створення декількох тисяч робочих місць. А значить, виникне необхідність налагодження транспортного зв’язку з усіма населеними пунктами. Чим сьогодні вже активно займаються в РДА.

Пріоритетним завданням на 2012 рік у Верхньокриничанській сільраді також визначили будівництво нового водогону і водонапірної вежі. Проект вже виготовлено і подано на розгляд в область. Звідки найближчим часом чекають виділення коштів на його реалізацію. Непокоїть жителів села проблема стихійних сміттєзвалищ, відсутність вуличного освітлення. Депутат наголосив, що проблему утилізації сміття можна вирішити, лише побудувавши на території району сміттєпереробний завод. Зараз вивчаються пропозиції декількох інвесторів, які займаються будівництвом таких мінізаводів. До того ж, жителям сільської місцевості доведеться змінювати свої стереотипи і платити за вивезення сміття (мешканці міст, особливо багатоповерхівок, вже давно сплачують за цю послугу).

Що стосується вуличного освітлення, Сергій Володимирович запропонував громаді проявити ініціативу і взяти участь у проекті ЄС/ ПРООН. За підтримки цього проекту жителям кожної території дається шанс змінити своє життя. Головна вимога - активність самої громади, а не її керівників, і тоді частина коштів у вас в кишені. До речі, для співфінансування цього ж проекту вже передбачені кошти в обласному і районному бюджетах. І лише 5 % від вартості обраного проекту повинні внести жителі громади.

Також під час зустрічі порушувалися питання благоустрою зупинки на залізничній станції, зокрема, навісу та вирубки лісопосадок уздовж залізниці. С.В. Грачов наголосив, що в «Укразалізниці» існують певні вимоги законодавства, згідно з якими і був встановлений саме такий навіс на зупинці. Дерева та посадки вирубувалися також планово уздовж контактних мереж та в місцях, не передбачених вимогами.

В цілому зустрічі з депутатами облради Сергієм Володимировичем Грачовим та Катериною Василівною Луценко, які проводилися на території району останні майже два місяці, пройшли у тісному діалозі. Люди приходили хто з подякою за допомогу, хто з наріканнями і скаргами, хто з пропозиціями, але всі - з вірою, що їхні звернення будуть почуті і надії справдяться. Для депутатів же таке спілкування стане поштовхом для більш активної діяльності. Кожен з них на своєму рівні буде відстоювати інтереси нашої Василівщини в цілому і кожної територіальної громади окремо.

 

Світлана Лобач

 

субота, 03 Березня 2012 17:03 | Переглядів: 903

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]