Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Весна буде пізньою та стрімкою, тож аграрії мають провести посівну в стислі строки

На цьому наголосив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт. Як повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, відтепер такі селекторні наради проводитимуться регулярно.

- Осінь та зима були дуже складними для українських аграріїв. Для того, щоб успішно провести весь комплекс весняно-польових робіт у стислі строки (за прогнозами синоптиків весна буде пізньої та стрімкою), вкрай важливо дотримуватись наукових рекомендацій, які розроблені фахівцями та узагальнені в нашому Міністерстві, - зазначив, відкриваючи нараду, урядовець. За його даними в країні загинуло 6% посівів озимих культур, ще 30% входять у весну у зрідженому та слабкому стані.

Серед першочергових заходів, які мають вжити на місцях, – внесення достатньої кількості мінеральних добрив, забезпечення рівня вологи у ґрунтах, дотримання термінів та технологій посіву, наукових рекомендацій щодо структури посівів зернових.

Під особливою увагою Уряду перебуває питання пересіву площ, де загинули озимі. На переконання М. Безуглого, області надали Міністерству необ’єктивні цифри запланованих площ пересіву, вони суттєво занижені.

У ході селекторної наради до Запорізької області також пролунало кілька зауважень. Зокрема, йшлося про порушення технологій та строку посіву озимих восени, про недостатню кількість заготовлених для підживлення рослин мінеральних добрив. Як підкреслив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, ці питання мають перебувати під особливим контролем керівництва облдержадміністрації.

Разом з тим, за інформацією Головного управління агропромислового розвитку ОДА, нині сільгосппідприємства регіону забезпечені мінеральними добривами на 82%, на стільки ж протруйниками для насіння.

Щодо пересіву озимих зернових, по всіх категоріях господарств загальна площа складе понад 59 тис. га. Культури, визначені для пересіву, – ярий ячмінь, кукурудза на зерно, зернобобові та інші.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 06 Березня 2012 17:23 | Переглядів: 876

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]