Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Збори Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України

Сьогодні в малій залі Запорізького міськвиконкому відбулися збори Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України. Участь у засіданні взяли голова Запорізької обласної ради Павло Матвієнко, мер Запоріжжя Олександр Сін, міські голови районних центрів, в тому числі мери Василівки та Дніпрорудного Сергій Лобинцев та Євгеній Матвєєв відповідно. Учасники наради обговорили проблему покриття дефіциту бюджету за делеговані державою органам місцевого самоврядування повноваження на утримання соціальної сфери.

Також у ході засідання його учасники обговорили проект Закону України "Про об’єднання територіальних громад". Цей документ є одним з етапів проведення адміністративної реформи в частині укрупнення територіальних громад, метою якої є зменшення витрат на утримання органів місцевого самоврядування. В ході обговорення, Павло Матвієнко запропонував, у вигляді пілотного проекту, випробувати механізм об’єднання територіальних громад на території однієї з сільських рад області. Павло Дмитрович зазначив, що 1 березня Запорізька обласна рада провела розширену селекторну нараду з головами районних державних адміністрацій і районних рад, міськими, селищними та сільськими головами, на якій вже обговорювався проект Закону і були відпрацьовані пропозиції від Запорізької області для удосконалення його норм. Голова готовий поділитися цими напрацюваннями з колегами.

Протягом тижня члени регіонального відділення Асоціації міст України вивчать досвід роботи обласної влади, а потім підготують свої пропозиції та рекомендації, які направлять в Київ.

 

вівторок, 13 Березня 2012 15:45 | Переглядів: 969

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]