Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Усім, хто вийшов на пенсію до 2008 року, буде перераховано пенсії до 1 травня

В облдержадміністрації проведено «гарячу телефонну лінію» з метою роз’яснення суті та принципів соціальних ініціатив Президента України, у ході якої на запитання громадян відповідали начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук та директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

На «гарячу телефонну лінію» зателефонували понад 20 жителів Запорізької області, більшість з них – пенсіонери, серед яких були учасники та діти війни, інваліди та працюючі пенсіонери. Їх цікавила перспектива нарахування надбавок до пенсій, дадаткових надбавок за певний стутус і особливо – перерахунок пенсій.

Зокрема Анатолій Казачук зазначив, що всім, хто вийшов на пенсію до 2008 року, в квітні буде перераховано розмір пенсії, нові суми виплачуватимуться вже з 1 травня.

Всі додзвонювачі, які звернувся на «гарячу телефонну лінію», не залишилися без уваги та отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Крім того, у ході «телефонної гарячої лінії» розглянуто одну з головних соціальних ініціатив Президента України – працевлаштування людей, зокрема, яких роботодавці неохоче беруть на роботу. Особливо це стосується молоді без досвіду роботу, інвалідів та людей передпенсійного і пенсійного віку.

Роз’яснення з цих питань запоріжцям надали начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук та директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

- Найважливіше для нас – працевлаштування інвалідів, ми постійно торкаємося цієї проблеми. На сьогодні кожен третій інвалід в області працевлаштований, інші ж отримують соціальні виплати. Також серйозна проблема – працевлаштування молоді, яка після отримання диплому про освіту не може влаштуватися на роботу через відсутність досвіду роботи. В області вже другий рік працює програма з працевлаштування на перше місце роботи, але вона вимагає доопрацювання. Що ж стосується людей передпенсійного та пенсійного віку, їм влаштуватися на роботу ще важче. У нас вже є певні напрацювання, як вирішити цю проблему, що дозволить зменшити соціальну напругу в суспільстві, - зазначила Ірина Дуднік.

Віктор Панкратов зазначив, що пріоритетним у сфері соціальної допомоги буде механізм індивідуального підходу до кожної проблемної родини.

- Ми маємо провести моніторинг усіх сімей, які проживають у складних умовах. Це стосується і багатодітних родин, і малозабезпечених, і сімей, в яких є інваліди, інші соціально вразливі категорії. Виїжджаючи до кожної робини, ми маємо скласти її паспорт та мінімальний перелік соціальних послуг, яких потребує ця сім’я. На сьогодні в області працюють 62 соціальних інспектори, але, враховуючи соціальні ініціативи Президента, скоріше за все, їх кількість буде збільшена приблизно втричі, і всі соціальні інспектори пройдуть додаткове навчання. Головне – це індивідуальний підхід до кожної окремо взятої родини, - зазначив Віктор Панкратов.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 16 Березня 2012 19:11 | Переглядів: 949

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]