Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Цього року на реалізацію громадських ініціатив буде витрачено понад 8,5 млн.грн.

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь в урочистому відкритті міжрегіонального кластерного тренінгу для областей - партнерів Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ». В роботі тренінгу від Василівського району бере участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Карєва.

- Реалізація проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на території Запорізької області має велику цінність та потенціал у процесі розв’язання багатьох проблемних питань.

Головний ефект реалізації першої фази проекту – це укріплення самоорганізації громад, створення дієвої громадської системи взаємодії та підтримки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Завдяки цьому проекту сільські громади відпрацювали механізм самостійного акумулювання засобів для своїх пріоритетів: збір власних коштів жителями села чи міста, пошук спонсорів, робота з бюджетними ресурсами. Громади отримали реальний інструмент залучення в майбутньому додаткових коштів для реалізації власних проектів, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець повідомив, що протягом 2008-2011 років тривала перша фаза проекту, результатом якої стало створення та функціонування 44 громадських об’єднань Бердянського, Великобілозерського, Гуляйпільського, Куйбишевського, Новомиколаївського, Пологівського, Приморського та Чернігівського районів, які за сприяння ЄС/ПРООН, облдержадміністрації та обласної ради на умовах співфінансування реалізували власні 53 громадські ініціативи на загальну суму 7,6 млн.грн.

З липня 2011 року в області розпочалося впровадження другої фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», головним напрямком якої є енергозберігаючі заходи та технології. Загальна очікувана сума співфінансування, враховуючи кошти місцевих бюджетів та громад, перевищує 8,5 млн.грн.

- Громади основних відібраних 36 сільських рад дев’яти районів області мають можливість провести ремонти соціально важливих об’єктів з використанням енергозберігаючих технологій та матеріалів, - зазначив Петро Гончарук.

У лютому поточного року облрада прийняла обласну цільову програму «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» на 2012-2015 роки. Унікальність програми в тому, що вперше в області нормативно впроваджено механізм співфінансування ініціатив територіальних громад за участю всіх можливих джерел фінансування: власних коштів громад, коштів місцевих бюджетів, фінансової допомоги спонсорів та коштів міжнародних донорів.

- Сьогодні ми готові запевнити вас у підтримці з боку обласної влади для подальшого впровадження проекту на території регіону та висловлюємо зацікавленість у довготривалій та успішній співпраці. Наразі ми перейшли до реалізації довгострокового напрямку, який через кілька років принесе гарні результати. По-перше, після завершення у наших регіонах проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» сформуються фонди розвитку громад, ініціативи яких будуть реалізовуватися також на умовах співфінансування з боку спонсорів, місцевих бюджетів та коштів громад. По-друге, ми не просто отримаємо прикладний інструмент залучення інвестицій, а й навчимося у майбутньому його ефективно використовувати, - зазначив Петро Гончарук.

Тренінг триватиме з 19 по 22 березня, в ньому беруть участь представники обласних державних адміністрацій та обласних рад Київської, Донецької, Луганської, Полтавської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 20 Березня 2012 12:12 | Переглядів: 802

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]