Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Лід. І знову трагедія

Весна вже повним ходом господарює. І лід на Каховському водосховищі відходить. Але це не зупиняє рибалок-любителів, і вони знову і знову повторюють минулорічні помилки. Ось і 18-го березня о пів на сьому годину вечора до оперативно-рятувальної служби МНС надійшло повідомлення від рибалок, які потребували допомоги.

Подія сталася на водосховищі між с. Благовіщенка та с. Іванівка Кам'янко-Дніпровського району. На відстані 500 метрів від берега на відірваній крижині дрейфували 7 рибалок. За допомогою катера на повітряній подушці "Марс 700" бійці МНС вийшли в акваторію водосховища, щоб врятувати людей. Згодом було проведено ретельне обстеження льодового покрову Каховського водосховища. У ході повторної перевірки території знайдено ще одного чоловіка. У постраждалого спостерігались симптоми переохолодження. Після транспортування на берег він був направлений до Кам'янко-Дніпровської центральної районної лікарні.

За день до цього, 17-го березня в тому ж районі акваторії на відстані 700 метрів від берега під кригу провалилося двоє рибалок. Чоловіки поверталися з риболовлі, раптом крига під ними почала тріскатися та обидва опинилася у крижаній воді. Один з рибалок зміг вибратися самотужки. Діставшись до берега, він звернувся на риболовецьку станцію с. Благовіщенка. Там його обігріли та надали першу долікарську допомогу. Другий рибалка, за словами постраждалого, до берега дістатися не зміг. Співробітники райвідділу МНС здійснюють постійний моніторинг прибережної водної акваторії з метою виявлення безвісти зниклого громадянина. Фахівці ГУ МНС України в Запорізькій області вкотре проводять профілактично-роз'яснювальну роботу з рибалками.

Василівська районна рада, районна державна адміністрація, рятувальники МНС вкотре звертаються до громадян! Не наражайте своє життя на небезпеку! Погодні умови та льодова обстановка свідчать про те, що з кожним днем перебування на кризі стає більш небезпечним! Лише вдумайтеся: кожен крок по кризі може стати останнім, а чергова рибалка може залишити сиротами ваших дітей, вдовами ваших жінок! Наполягаємо: утримайтесь від виходу на лід. Не допустіть трагедії в ваших родинах!

 

четвер, 22 Березня 2012 13:39 | Переглядів: 919

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]