Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Президент України: «За пропозиціями запоріжців будуть підготовлені доручення»

Готуючись до робочої поїздки Президента України до Запоріжжя, представники влади, різних підприємств та галузей підготували свої пропозиції щодо вирішення конкретних питань. Частина з них була оприлюднена у виступах під час наради з адміністративно-господарським активом області, та значно більша лягла на стіл Президенту.

У своєму виступі перед активом області Президент України наголосив на тому, що Запорізький край має потужний аграрний потенціал. Тому перший, кого запросили до слова від запорізької громади, – голову фермерського господарства «Мрія 1991» Мелітопольського району Анатолія Довганя. Серед пропозицій сільгоспвиробника – необхідність зваженого підходу до ЗУ «Про ринок земель»; вирішення питання щодо відміни податків на земельні ділянки, де розміщені тваринницькі ферми та комплекси; виділення дотацій підприємствам за кожну тонну виробленого молока та м’яса; створення молочних кооперативів при кожній сільраді; встановлення допустимого насичення сівозмін соняшником у степовій зоні на рівні 22-25% від площі ріллі тощо.

Голова правління ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» Микола Євдокименко акцентував увагу Глави держави на проблемних питаннях автомобілебудівної галузі. Зокрема, він повідомив, що профільним підприємствам не вистачає кредитних ресурсів, а відповідно і обігових коштів для проведення модернізації. Крім того, він висловив побажання щодо відміни сплати ПДВ на імпортне обладнання, яке не виробляється в країні. Також, за його словами, автомобілебудівники розраховують на отримання преференцій у сплаті податку на прибуток, як це зроблено для підприємств авіабудування та легкої промисловості.

Віце-президент групи Konecranes з розвитку бізнесу, голова наглядової ради ЗАТ «Запоріжкран» Антти Ванхатало висловив прохання щодо прискорення прийняття законопроекту про промислові зони та індустріальні парки.

- Іноземні інвестори з цікавістю поглядають на Україну. Закон про промислові зони та індустріальні парки стане потужним імпульсом для розвитку Запорізької області, - зауважив пан Ванхатало.

Головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка та ректор Запорізької державної інженерної академії Володимир Пожуєв висловили своє бачення на проведення реформування системи освіти та медицини в країні.

Вони переконані, що це необхідний, хоча і болючий процес. Однак важливо усвідомлювати, що радянська система медицини та освіти не відповідає вимогам сучасності і вже давно потребує реформування. Тож освітяни та медики регіону готові до впровадження ініціатив Президента України, а відповідно системи соціальних європейських стандартів.

Голова Запорізької міської ради ветеранів Віктор Короленко озвучив ряд пропозицій щодо покращення соціального захисту ветеранів. Насамперед він подякував керівнику країни за увагу до їхніх проблем. Разом з тим, виділив ряд питань, які потребують конкретних рішень. Зокрема, соціальний захист дітей війни, надання адресної допомоги ветеранам на оздоровлення.

Крім того, Президент України Віктор Янукович окреслив коло нагальних проблем та першочергових завдань для їх вирішення. Зважаючи на незадовільний стан транспортної інфраструктури, Глава держави наголосив на необхідності завершення будівництва мостових переходів у Запоріжжі вже цього року.

- Я вважаю, це завдання нам під силу. Ми зробимо все, щоб міст був зданий найближчим часом. Будемо прагнути зробити це в цьому році, - зазначив Віктор Янукович.

Президент відзначив, що не менш проблематичним для індустріально навантаженої області, особливо міста Запоріжжя, є стан екології.

- Робота щодо покращення екології має бути в пріоритеті. Адже поганий стан екології вимагає сильної медицини. Тому я доручаю міністерству охорони здоров’я розробити спеціальну програму для Запоріжжя, - звернувся до представників міністерства Глава держави.

Глава держави також торкнувся таких питань як необхідність збереження Молочного лиману, розвитку курортно-рекреаційної сфери, створення обласного перинатального центру. Для успішної реалізації цих завдань, на переконання Президента, потрібен ефективний діалог влади і бізнесу.

- Влада повинна усувати всі перешкоди на шляху діяльності бізнесу. А бізнес повинен усвідомлювати свою соціальну відповідальність. Я хотів би, щоб влада і бізнес підписали угоду про соціальне партнерство, - зазначив Віктор Янукович.

Зокрема, Глава держави звернув увагу урядовців, які супроводжували його в робочій поїздці, на необхідність допомоги держави у таких питаннях: завершення реконструкції музею запорозького козацтва на Хортиці; прискорення розв’язання проблем заводів «Кремнійполімер» та «Іскра»; визначення обгрунтованих тарифів на електроенергію для алюмінієвого комбінату та феросплавного заводу; передача приміщення Мелітопольського лікеро-горілчаного заводу адміністрації Приазовського природного парку; вивчити можливості прискорення фінансування для створення перинатального центру. І це не повний перелік пропозицій, які будуть передані центральним органам влади.

Президент підкреслив, що для розв’язання багатьох проблем потрібні масштабні програми, але без допомоги держави реалізувати їх неможливо.

Підбиваючи підсумки наради, Віктор Янукович запевнив: «Всі надані пропозиції будуть опрацьовані, а за цим будуть підготовлені відповідні доручення Президента. Будемо спільно займатися їх реалізацією».

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 23 Березня 2012 05:57 | Переглядів: 892

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]