Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Держава створює належні умови для реформування місцевого самоврядування

За результатами успішної участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2011 року органи місцевого самоврядування з різних регіонів України отримають близько 27 млн. грн. із державного бюджету на розвиток своїх територіальних громад.

Близько 839,6 тисяч гривень дістануть, зокрема, міста і села Запорізької області. Кошти надійдуть із державного бюджету 5-ти переможцям за результатами їх успішної участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, функції дирекції якого виконує Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні.

Завдяки високій активності та новаторським технологіям, запропонованими авторами проектів, у ході конкурсного відбору задоволено фінансові запити Новоукраїнської сільської ради з проектом «Спільними зусиллями реконструюємо громадський водовід с. Гоголівка»; Семенівська сільська рада Мелітопольського району з проектом «Реформування системи охорони здоров’я населення Семенівської сільської ради Мелітопольського району запорізької області».

Тематика поданих від Запорізької області проектів засвідчила, що у області найгострішими є проблеми, що стосуються створення відповідних екологічних, санітарно-гігіенічних вимог та комфортних умов навчання в дитячих дошкільних та шкільних закладах. Так, в результаті реалізації проекту Фруктовської сільської ради «Оснащення комунального закладу «Дитячий ясла-садок „Черешенька“ Фруктовської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області» будуть дотримуватися вимоги санітарно-епідеміологічної служби щодо температурного режиму перебування дітей у приміщенні закладу, зменшаться витрати на енергоносії.

А в результаті проекту Веселівської селищної ради «Здоровий малюк (інноваційна модель системи опалення дошкільного навчального закладу № 3 „Казка“ Веселівської селищної ради» буде забезпечений необхідний рівень санітарних вимог, нормалізується температурний режим в дошкільному закладі, що позитивно вплине на здоров’я дітей.

Окремо хочеться виділити ще один проект-переможець, на який звернула увагу Експертна комісія Всеукраїнського конкурсу, — проект Запорізької обласної ради «Створення і розвиток Запорізької регіональної електронної мережі інформаційних ресурсів «Електронна влада».

Президент України В.Янукович неодноразово наголошував на тому, що система надання послуг населенню у соціальній, медичній, освітній та інших сферах повинна бути прозорою, якісною і якомога зручною для громадянина. Тому в цьому аспекті актуальним є проект Запорізької обласної ради, автори якого поставили на меті розширити можливості реалізації законних прав членів громади області на отримання публічної інформації та звернень до органів місцевого самоврядування і виконавчої влади через розробку та впровадження єдиної регіональної мережі інформаційних ресурсів «Електронна влада».

В результаті реалізації даного проекту зміняться принципи формування інформаційної політики органами місцевого самоврядування та місцевої влади в частині взаємовідносин «влада-громада», будуть впроваджені сучасні електронні технології, підвищиться суттєвий рівень інформаційної відкритості місцевої влади, що позитивно впливатиме на управлінські процеси.

— Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні як допоміжний орган при Президентові України, тим, що проводить Конкурс, виконує доручення Президента України В.Януковича щодо пріоритетності державної політики, спрямованої на розвиток місцевого самоврядування, — говорить Голова Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Сергій Маліков. — Ключова ідея Конкурсу — надання державної фінансової підтримки, консолідація усіх наявних місцевих ресурсів та активізація партнерської співпраці органів місцевого самоврядування з підприємницькими структурами та організаціями третього сектору.

За задумом Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Конкурс має сприяти поширенню та підтримці місцевих ініціатив у пошуку найефективніших шляхів та методів вирішення конкретних проблем розвитку територіальних громад.

З впевненістю можна сказати, що на сьогодні Всеукраїнський конкурс став справжнім інноваційним банком ідей органів місцевого самоврядування, масштабною та важливою подією муніципального руху.

 

середа, 28 Березня 2012 09:24 | Переглядів: 1084

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]