Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Відбулася чергова сесія обласної ради

Сьогодні відбулася чергова, шістнадцята сесія Запорізької обласної ради шостого скликання, в роботі якої взяв участь голова районної ради Сергій Джуган, селищний та сільські голови району. За традицією, на початку засідання голова обласної ради Павло Матвієнко і голова ЗОДА Олександр Пеклушенко вручили нагороди кращим працівникам області.

Далі слово для доповіді було надано голові Державного фонду сприяння місцевому самоврядування Сергію Малікову. За результатами успішної участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2011 році п’ять переможців отримали дипломи та бюджетне фінансування проектів. Окремо треба виділити ще один проект-переможець, на який звернула увагу Експертна комісія Всеукраїнського конкурсу, — проект Запорізької обласної ради «Створення і розвиток Запорізької регіональної електронної мережі інформаційних ресурсів «Електронна влада». Як було зазначено, в результаті реалізації даного проекту зміняться принципи формування інформаційної політики органами місцевого самоврядування та місцевої влади в частині взаємовідносин «влада-громада», будуть впроваджені сучасні електронні технології, суттєво підвищиться рівень інформаційної відкритості місцевої влади. Сторони підписали Угоду про співробітництво між Державним фондом, Запорізькою обласною радою та Запорізькою обласною державною адміністрацією.

Після затвердження порядку денного депутати приступили до розгляду сесійних питань. Першою була заслухана доповідь голови обласної ради Павла Матвієнко «Про завдання Запорізької обласної ради з реалізації нових соціальних ініціатив та доручень Президента України В.Ф. Януковича за результатами робочої поїздки до Запорізької області 22.03.2012».

Депутати підтримали ініціативу голови облдержадміністрації щодо виплати 500 грн. за рахунок коштів обласного бюджету кожному з 3300 учасників бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни, які зараз проживають у Запорізькій області. На це з обласного бюджету буде виділено 1,7 млн.грн. Учасники бойових дій отримають гроші напередодні Дня Перемоги — 9 травня.

У ході засідання сесії облради начальник Головного фінансового управління Сергій Медвідь прозвітував про виконання обласного бюджету за 2011 рік, а заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук доповів про виконання у 2011 році заходів з реалізації пріоритетних напрямків Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року.

- У стратегії визначено три пріоритетні напрямки розвитку Запорізької області, а саме: «Запорізький край – екологічно безпечний для проживання регіон», «Запорізький край – історико-культурний та курортно-туристичний центр національного та міжнародного значення», «Запорізький край – інвестиційно-приваблива територія з розвинутими індустріальним та аграрним комплексами». Нами було затверджено десять напрямків, до кожного з яких розроблено операційні, стратегічні цілі та індикатори, за якими можна відслідковувати виконання того чи іншого пріоритетного напрямку. Всього затверджено 107 індикаторів, - зазначив Петро Гончарук.

Як повідомив посадовець, за кошти, виділені з обласного бюджету, розроблено та впроваджено програму «Моніторинг», призначену для збору, опрацювання, оцінювання та надання у різних формах (текстовій та візуальній) інформації з упровадження Стратегії за затвердженими індикаторами. Програма встановлена на веб-сайті Запорізької облдержадміністрації, вся інформація знаходиться у вільному доступі для користувачів.

Жваве обговорення викликала нова Регіональна програма розвитку професійно-технічної освіти Запорізької області на 2012-2015 роки. В своєму виступі депутат Сергій Кальцев зазначив: «Наш президент Віктор Федорович Янукович підняв проблему підготовки робочих кадрів на державний рівень. В Україні необхідно терміново створювати „робочу аристократію“. Відродження системи ПТУ — пряма інвестиція в людський капітал та в економічний розвиток регіону». Колегу підтримав Микола Фролов, який запропонував зустрітися з роботодавцями з питань підвищення заробітної плати представникам робочих професій, що підвищить їх авторитет.

Начальник відділу з питань земельних відносин, екології та природних ресурсів, депутат обласної ради Світлана Абдурахманова доповіла про дві пропозиції щодо продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами ділянки Північна Велико-Токмацького родовища на території Василівського району та Новоданилівської ділянки на території Оріхівського району. Депутати проголосували «проти» цих рішень, вважаючи, що вони не погоджені з територіальними громадами цих територій.

Інша частина питань порядку денного прийнята пакетним голосуванням, оскільки була детально розглянута на засіданнях постійних депутатських комісій.

Наприкінці пленарного засідання була розглянута низка депутатських запитів.

 

четвер, 29 Березня 2012 14:46 | Переглядів: 937

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]