Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Від сталої роботи системи меліорації залежить майбутнє аграрного комплексу регіону

Проблемні питання розвитку водного господарства та меліорації земель розглянули учасники апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. До меліоративного фонду Запорізького обласного управління водних ресурсів входить мережа зрошувальних магістральних, розподільчих каналів та трубопроводів довжиною 673 км, а також ряд насосних станцій та свердловин.

Ця система забезпечує водою понад 450 користувачів, у тому числі сільгоспвиробників, садово-городні товариства, мешканців селищ. Однак від сталої роботи водорозподільних мереж залежить не тільки комфортність життя сільського населення, але й рівень врожайності, а зрештою і продовольча безпека регіону.

Як повідомив начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Шляховчук, у 2011 році полив здійснювався на площі всього 42,5 тис. га. При цьому, за словами посадовця, ще на 150 тис. га можна відновити роботу зрошувальних мереж без великих капіталовкладень.

Основною проблемою залишається протизаконний демонтаж зрошувальних магістралей. Таким чином вже втрачена можливість поливу на площі понад 50 тис. га.

- Враховуючи те, що ми проживаємо в зоні ризикованого землеробства, збереження та відновлення меліоративних мереж – є одним з основних наших завдань. Це – порятунок для сільського господарства в умовах засушливого літа, - переконаний заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Для забезпечення стабільної роботи водорозподільних мереж необхідно провести інвентаризацію зрошувальних земель, що дозволить сформувати пропозиції для потенційних інвесторів. Також необхідно посилити співпрацю органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів щодо реагування на незаконний демонтаж меліоративних мереж. Є потреба в проведенні модернізації дощувальних машин, що дозволить знизити витрати водних ресурсів.

У ході наради також було обговорено питання роботи колекторно-дренажних мереж на території регіону.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 02 Квітня 2012 15:32 | Переглядів: 898

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]