Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

У період нересту риби посилюється контроль за браконьєрським виловом

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з питань контролю за рівнем води у Каховському та Дніпровському водосховищах у період заборони вилову водних живих ресурсів під час нересту в 2012 році. Як повідомив О. Дудка, з 1 квітня по 1 червня в області оголошено двомісячник з охорони рибних ресурсів.

- Традиційно у період нересту накладається заборона на вилов риби з плавзасобів. Постійно на контролі у правоохоронних органів та Головного державного управління рибоохорони в Запорізькій області має перебувати питання браконьєрського вилову риби. Також особлива увага буде приділятись дотриманню відповідного рівня води у водосховищах, перевірятимуться її санітарні показники, - окреслив завдання заступник голови облдержадміністрації.

Для підвищення ефективності відтворення та збільшення вилову водних живих ресурсів прийнята Програма розвитку рибного господарства Каховського та Дніпровського водосховищ у межах Запорізької області на 2012 – 2016 роки. Заходи програми передбачають вселення у водосховища регіону рослиноїдних риб на загальну суму 900 тис. грн..

Як повідомив в.о. начальника Головного державного управління рибоохорони в Запорізькій області Валерій Ольховський, нині води Каховського та Дніпровського водосховищ достатньо насичені мальком.

- Торік нам вдалося якісно провести нерест риби – рівень води майже не коливався, що дозволило зберегти ікру. У поточному році наше завдання – забезпечити збереження цих мальків та примножити рибне багатство Запорізького краю, - зазначив Валерій Ольховський.

Учасники наради обговорили ряд заходів, які будуть вжиті для попередження браконьєрського вилову риби, а також припинення перевезення та продажу риби, яка була виловлена протизаконно.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 04 Квітня 2012 16:40 | Переглядів: 1111

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]