Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Декларування доходів триває

Днями у Василівському відділенні Токмацької ОДПІ відбулася прес-конференції. Головною темою зустрічі стала кампанія декларування громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих ними протягом 2011 р., яка розпочалася з 1 січня поточного року та вийшла на завершальний етап. З нами радо зустрілась заступник начальника, начальник Василівського відділення Токмацької ОДПІ Наталія Солов’янова. Наталія Миколаївна одразу звернула увагу на особливості даної кампанії у цьому році:

- У зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України, цьогорічна кампанія декларування має свої нюанси. По-перше, Декларацію повинні подавати ті громадяни, доходи яких, хоча б в одному місяці, перевищили 9410 гривень, при чому отримували вони їх з двох і більше джерел. По-друге, державні службовці повинні подавати дві декларації. Відповідно до частини 1 статі 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, уповноважені на виконання функцій держави, повинні були надати до 1 квітня 2012 року декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за місцем роботи. Також, згідно зі статтею 13 Закону України «Про державну службу» та статтею 179 Податкового кодексу України, державні службовці до 1 травня зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за своєю податковою адресою, при чому держслужбовці заповнюють додаток 7 до податкової декларації.

Користуючись нагодою, прошу державних службовців не чекати 30 квітня, а подати декларацію до податкової інспекції раніше зазначеного терміну.

- Як податковою службою виявляються громадяни, які повинні подати декларацію?

- Наприклад, для виявлення громадян, які надають послуги по репетиторству, направляли листи до навчальних закладів про надання такої інформації; для виявлення громадян, які здають в оренду житло, відповідно надсилали звернення на підприємства житлово-комунального господарства району, на підприємства «Водоканалу». МРЕВ ДАІ надали списки громадян, які на протязі 2011 року продали 1 і більше автомобілів, такі громадяни теж повинні декларувати доходи від продажу авто. Списки так званих «одноосібників» надають сільські ради.

- Наталія Миколаївно, а якась «цікавинка» цьогорічної кампанії декларування є?

- Так. Ми направили лист-запит до Василівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Запорізької області. Інформація, яку вони нам надали, вельми цікава. Згідно відповіді, деякі громадяни у 2011 році реалізували на ринках району м’ясо свиней та ВРХ, наприклад, одним громадянином було продано 188 туш свинини, іншим - 30 туш яловичини. Їх запросили задекларувати свої доходи та надати декларацію до 1 травня.

- За якою ставкою оподатковуються вищевказані доходи?

- Ставка податку становить15 відсотків від доходу.

- Якщо громадяни не нададуть декларації вчасно, які санкції до них будуть застосовані?

- Неподання або несвоєчасне подання платником податків декларації тягне за собою накладення штрафу у розмірі 170 гривень.

- Кампанія декларування триває вже 3 місяці, з якими результатами податкова інспекція Василівського району вийшла на «фінішну пряму»?

- За попередніми розрахунками повинні подати декларації 2040 громадян. На сплату податку (без врахування декларацій, що надаються на податкову знижку) на сьогодні подано 1872 декларації, тобто 91,8 % сума податку, яка надійде до бюджету - 682,4 тисяч гривень. Найбільше декларацій подали так звані «одноосібники», тобто громадяни, які самостійно обробляють власний пай та реалізовують вирощену на ньому сільськогосподарську продукцію. Таких декларацій подано 1591, тобто 85 % від загальної кількості. Задекларували свої доходи від продажу транспортних засобів 174 чоловік, або 9,3% від загальної кількості поданих декларацій.

Лише один репетитор подав декларацію про отримані доходи. Шановні вчителі і викладачі, звертаю вашу увагу на те, що податкова служба особливо від вас чекає декларацій!

Отримання спадщини від фізичної особи, що не є членом сім’ї першого ступеня, задекларували 25 осіб.

- Минулорік проводився конкурс «Податки очима дітей», а в цьому році такий конкурс планується?

- Звісно. На початку року ми звернулися до учнів шкіл, гімназій Василівського району щодо участі у такому конкурсі. На нашу адресу надійшло багато малюнків, три поробки, які були відправлені до Державної податкової служби у Запорізькій області. У свою чергу найбільш цікаві роботи направимо до ДПС України на всеукраїнський конкурс «Податки очима дітей». Після участі у конкурсі малюнки і поробки наших талановитих дітей повернуться назад і ми організуємо виставку для жителів Василівського району.

 За матеріалами газети «НТ»

вівторок, 10 Квітня 2012 11:45 | Переглядів: 1435

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]