Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась сімнадцята сесія Запорізької обласної ради

Сьогодні голова районної ради Сергій Джуган взяв участь в роботі сімнадцятої позачергової сесії Запорізької обласної ради. Депутати оперативно розглянули десять питань порядку денного. Депутати одноголосно визнали повноваження депутата Запорізької обласної ради шостого скликання Костянтина Гургури. Голова ради Павло Матвієнко доповів колегам про внесення змін до рішення «Про обрання постійних комісій Запорізької обласної ради».

Новий депутат увійшов до складу постійної комісії обласної ради з питань бюджету, якою керує Сергій Кальцев. Також депутати затвердили зміни до рішення «Про утворення Президії Запорізької обласної ради».

Заступник начальника головного управління економіки обласної державної адміністрації Олена Давидова доповіла про внесення змін і доповнень до Програми розвитку дорожнього господарства Запорізької області на 2012 рік. Мова йшла про джерела та обсяги фінансування. У поточному році на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг комунальної власності у населених пунктах з обласного бюджету планується спрямувати 28,272 млн.грн., у тому числі за рахунок субвенції з Держбюджету — 23,49 млн. грн. В процесі розгляду цього питання депутати прийняли протокольне рішення звернутися до міського голови Запоріжжя Олександра Сина з пропозицією провести ремонт дороги до зупинки «30 років Перемоги» Дитячої залізниці.

На сесії обласної ради затверджено зміни та доповнення до обласної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2011-2014 роки.

Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2012 рік» доповів начальник головного фінансового управління ЗОДА Сергій Медвідь. Ініціатива голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка щодо додаткових виплат запорізьким ветеранам напередодні Дня Перемоги отримала фінансове забезпечення. 3300 учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, які нині проживають у Запорізькій області, до свята отримають додатково по 500 гривень.

Наприкінці пленарного засідання також було розглянуто питання про передачу нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області в позичку, що дозволить продовжити роботу зі створення Запорізького обласного перинатального центру.

Потім слово взяв голова ЗОДА Олександр Пеклушенко, якій проінформував, що минулого тижня на сесії Верховної Ради України народні обранці затвердили ряд змін до Державного бюджету України на 2012 рік. У поточному році дохідна частина держбюджету збільшена на 33,3 млрд. грн. У першу чергу ці кошти будуть спрямовані на реалізацію соціальних ініціатив Президента України. Завдяки перерозподілу коштів Запорізька область отримала понад 130,7 млн. грн. додаткових ресурсів. Ці кошти спрямовані на виплату допомоги та покращення якості соціальних послуг малозабезпеченим категоріям населення, підвищення матеріальної забезпеченості інвалідів І та ІІ груп, оплату праці працівників бюджетної сфери тощо.

Після сесії голова обласної ради Павло Матвієнко та голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко дали брифінг засобам масової інформації, під час якого відповіли на чисельні запитання журналістів.

 

четвер, 19 Квітня 2012 16:56 | Переглядів: 844

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]