Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Про зміни у нормативно – правовій базі, яка регулює систему обліку і соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам

Згідно із змінами, внесеними до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509: відтепер Довідка є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. При цьому розширена форма заяви та довідки внутрішньо переміщеної особи. Норма п.6, 7, 71 і 8 приведені у відповідність із Законом України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”( далі – Закон). 

А саме довідку отримує кожна повнолітня або неповнолітня внутрішньо переміщена особа (кожна дитина, в тому числі та, що прибула без супроводження батьків, законного представника, а також дитина, яка народилася у внутрішньо переміщеної особи).

У довідці не проставляється ніякий штамп.

Довідка діє безстроково, крім випадків, передбачених статтею 12 Закону, яка обумовлює підстави для скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та внесення відомостей про це у відповідну Єдину інформаційну базу даних про обставини, за яких вказана особа:

1) подала заяву про відмову від довідки;

2) скоїла злочин: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; терористичний акт; втягнення у вчинення терористичного акту; публічні заклики до вчинення терористичного акту; створення терористичної групи чи терористичної організації; сприяння вчиненню терористичного акту; фінансування тероризму; здійснення геноциду, злочину проти людяності або військового злочину;

3) повернулася до покинутого місця постійного проживання;

4) виїхала на постійне місце проживання за кордон;

5) подала завідомо недостовірні відомості.

Рішення про скасування дії довідки приймається керівником структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у місті Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад за місцем проживання особи та надається внутрішньо переміщеній особі протягом трьох днів з дня прийняття такого рішення.

У разі неповідомлення внутрішньо переміщеною особою про її повернення до покинутого місця постійного проживання згідно з абзацом другим пункту 3 частини другої статті 9 цього Закону рішення про скасування дії довідки відповідно до пункту 3 частини першої цієї статті приймається на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 днів) особи за місцем проживання, яка дає обґрунтовані підстави вважати, що внутрішньо переміщена особа повернулася до покинутого місця постійного проживання.)

Довідка, видана до 20 червня 2016 року, яка не скасована і строк дії якої не закінчився, є дійсною та діє безстроково, крім вище наведених випадків, передбачених статтею 12 Закону.

Довідка, видана до 20 червня 2016 року, у якій адресою фактичного місця проживання вказано адресу місцезнаходження органу державної влади, органу місцевого самоврядування, юридичної особи публічного права, її підрозділу, будь-яких інших приміщень, за якою внутрішньо переміщена особа фактично не проживає, підлягає перереєстрації до 20 липня 2016 року.

У разі наявності у внутрішньо переміщеної особи обґрунтованих причин, що унеможливлюють перереєстрацію довідки у встановлений строк, така особа подає уповноваженому органу за фактичним місцем проживання відповідну письмову заяву та підтвердні документи. У такому разі строк перереєстрації довідки може бути збільшено до 60 днів за рішенням уповноваженого органу.

У разі наявності підстав, передбачених ст.12 Закону, МВС, Національна поліція, ДМС, СБУ, Адміністрація Держприкордонслужби, Мінфін подають уповноваженому органу відповідну інформацію для прийняття рішення щодо зняття з обліку внутрішньо переміщених осіб.

Також Кабінет Міністрів України затвердив:

Порядок призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам та створення комісій з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам при місцевих органах влади.

Порядок здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування.

Зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 року № 637:

Для ідентифікації одержувачів соціальних виплат, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм соціальних виплат здійснюється емісія платіжних карток із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Для одержувачів пенсій така картка одночасно є пенсійним посвідченням.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачів соціальних виплат публічне акціонерне товариство „Державний ощадний банк України” зупиняє видаткові операції за поточним рахунком та не пізніше наступного дня інформує про таке рішення структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, який видав довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, та Міністерство фінансів.

УСЗН Василівської РДА

 

п'ятниця, 24 Червня 2016 13:24 | Переглядів: 441

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]