Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Створення обласного перинатального центру займає пріоритетне місце у роботі обласної влади

Сьогодні відбулася колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації, на якій розглянуто питання щодо реалізації заходів державних програм, спрямованих на поліпшення якості надання медичної допомоги дитячому та жіночому населенню області, стану репродуктивного здоров’я населення області, а також шляхи вдосконалення надання допомоги медико-профілактичними закладами області дітям та матерям.

- На сьогодні завершена реконструкція лікувального корпусу обласної клінічної дитячої лікарні, на яку в цілому було витрачено 35,5 млн. грн. У відремонтованому корпусі розміщені ортопедо-травматологічне, офтальмологічне відділення, нове відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для новонароджених, оснащене сучасним обладнанням з можливістю проведення оперативних втручань безпосередньо в умовах відділення, з подальшою реабілітацією у відділенні патології новонароджених зі спільним перебуванням матері з новонародженою дитиною, - повідомив Микола Ярмощук.

Також посадовець зазначив, що пріоритетними напрямками діяльності в медичній галузі залишається будівництво обласного перинатального центру, відкриття якого заплановано на 2013 рік, та модернізація Запорізького обласного центру екстремальної медицини та швидкої медичної допомоги, що запланована на 2014 рік.

В області медична допомога жінкам та дитям надається шістьма міськими пологовими будинками (805 ліжок), пологовими відділеннями в спеціалізованій медичній санітарній частині (40 ліжок), 19 центральних районних лікарнях (302 ліжка), 25 жіночих консультаціях, 56 акушерсько-гінекологічних відділеннях та кабінетах амбулаторно-поліклінічних закладів, п’яти центрах та 20 кабінетах планування сім’ї та в шести кабінетах медичної генетики, в обласній клінічній дитячій лікарні, чотирьох дитячих міських лікарнях, трьох дитячих поліклініках, на педіатричних ліжках в центральних районних лікарнях; всього ліжок для дітей – 2266, з них педіатричних – 926.

- Широка мережа стаціонарних та амбулаторно-поліклінічних закладів акушерсько-гінекологічної служби, на перший погляд, сприяє доступності спеціалізованої допомоги, однак, надання допомоги при пологах на рівні центральних районних лікарень, де менше 400 пологів на рік (а таких в області 58 %), викликає високий ризик ускладнень при пологах та зростання показників материнських і перинатальних втрат, пов’язаних з недостатнім оснащенням медичною апаратурою, відсутністю цілодобового чергування лікарів-неонатологів, акушерів-гінекологів, анестезіологів. Таким чином, ці заклади стають небезпечними для матерів та дітей, - зазначила заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Раїса Шевченко.

Головний лікар КУ «Запорізький обласний центр реабілітації репродуктивної функції людини» Наталя Авраменко зазначила, що обласний перинатальний центр має стати закладом високотехнологічної медичної допомоги для жінок та дітей групи високого ризику перебігу вагітності та пологів, потужним методичним лікувально-діагностичним центром, центром тренінгової підготовки кадрів, а також аналітичним центром, відповідальним за організацію перинатальної допомоги в регіоні. Вже розроблена схема обласного перинатального центру як функціональної структури з базовим акушерським стаціонаром і його сателітами, остаточно обрано базовий лікувально-профілактичний заклад для майбутнього перинатального центру - міський пологовий будинок №5 м.Запоріжжя.

На сьогодні майже завершено процес приймання–передачі нерухомого майна КУ «Міський пологовий будинок № 5» м.Запоріжжя до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Запорізької області з подальшим його закріпленням на праві оперативного управління за КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» з метою розроблення проектно-кошторисної документації на реконструкцію, підготовки медичного та технічного завдань для реконструкції та дооснащення у відповідності до вимог закладу ІІІ рівня перинатальної допомоги.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 20 Квітня 2012 18:32 | Переглядів: 894

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]