Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Величні меморіали – пам'ять про героїв!

Проходить обласний огляд-конкурс на краще упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховань загиблих захисників Вітчизни у роки Великої Вітчизняної війни, котрі визначені райрадами як переможці районних конкурсів. Робоча група під головуванням депутата обласної ради, голови постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Віктора Межейка побувала і у Василівському районі — оглянула меморіали у райцентрі та с. Балки.

Віктор Іванович відгукнувся про обидва пам’ятники добре, проте, особливо вразив комісію меморіал у с. Балки. Балківчани на чолі з сільським головою Марією Радченко урочисто зустріли шановних гостей, розповіли про своїх героїв та про пам’ятник, який у селі капітально реставрували. Подарували членам робочої групи фотоальбом, в якому зібрана історія села та самого меморіалу, красивих паперових лебедів та голуба, як символ миру, котрих власноруч зробили діти…

- Якщо так добре, як в с. Балки будуть піклуватися про пам’ятники, то ми зможемо їх зберегти, а наші правнуки та праправнуки знатимуть та шануватимуть великих героїв, - зазначив Віктор Межейко.

На останок Віктор Іванович подякував за таку щиру зустріч та побажав сільчанам, аби над їхнім селом завжди була Божа благодать.

Після огляду стало очевидно, що балківський меморіал слави полеглим солдатам складе серйозну конкуренцію іншим пам’ятникам та впевнено претендуватиме на перемогу у конкурсі і 100 тисяч гривень на розвиток території.

Робоча група вже оглянула пам’ятники та меморіали у Кам’янсько-Дніпровському, Великобілозерському, Веселівському та Мелітопольському районах. Об’їзд Запорізької області тривав до 26 квітня, після чого буде визначено переможців конкурсу.

Взагалі, кожен пам’ятник нашим визволителям повинен бути в ідеальному стані, доглянутим та величним, адже полеглі за наше життя герої довічно заслужили на це. Ми мусимо зберегти меморіали – місця слави та гірких сліз, пролитих за доблесні подвиги полеглих дідів, батьків, чоловіків, синів, братів…

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

четвер, 26 Квітня 2012 15:51 | Переглядів: 996

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]