Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Для «Садиби Попова» підготовлено програму розвитку

Днями голова районної ради Сергій Джуган взяв участь в нараді під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Ярмощука щодо внесення проекту Програми розвитку комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» на 2012-2016 роки на розгляд сесії обласної ради з відповідним фінансуванням з обласного, місцевого бюджетів та інших джерел.

- Прийняття Програми розвитку «Василівського історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова» дозволить консолідувати зусилля щодо створення цілісної, скоординованої системи дослідження, охорони та реставрації пам’яток палацового комплексу, його популяризації як у регіоні, так і в Україні та за її межами, що вкрай важливо для розвитку туристичної привабливості Запорізького краю, - зазначив Микола Ярмощук.

Програмою передбачена перш за все консервація, а потім – реставрація чотирьох будівель на території комплексу, інших архітектурних та історичних об’єктів.

- Якщо ми зараз не почнемо роботи з реставрації комплексу, то вже за 10 років там нічого буде відновлювати, ситуація погіршується з кожним роком. «Садиба Попова» - це не природний, а рукотворний музей, тому вимагає масштабного фінансування. У наших планах – не тільки реставрація об’єктів, а й створення виставкових залів, розвиток інфраструктури, - повідомив в.о.директора заповідника Віктор Філас.

Також керівник закладу повідомив, що зараз ведуться наукові роботи, які дозволять офіційно довести, що комплекс, зведений у 1884 році, будувався за проектом всесвітньо відомого архітектора Миколи Бенуа. Віктор Філас переконаний: якщо вдасться довести цей факт, з’явиться можливість залучити до реставрації комплексу українських та іноземних інвесторів.

У поточному році з обласного бюджету на комплекс виділяється 70 тис.грн., ще 600 тис.грн. планує виділити Василівська райдержадміністрація за рахунок субвенцій. Частина цієї суми вже надійшла, кошти спрямують на ремонт під’їзних шляхів до «Садиби Попова» та благоустрій автостоянки.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 27 Квітня 2012 20:01 | Переглядів: 890

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]