Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Колегія Запорізької обласної державної адміністрації

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін взяв участь у виїзному засіданні колегії Запорізької облдержадміністрації. У селищі Кирилівка Якимівського району під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулось виїзне засідання колегії облдержадміністрації. Першим питанням порядку денного розглянуто попередні підсумки проведення операції «Урожай-2016». 

Для участі у заході прибув Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, який відзначив високий рівень роботи, проведеної в нашому регіоні. - Дуже добре, що в Запорізькій області започатковано такий важливий захід, що триватиме кілька років. Подібні програми мають стати прикладом інвентаризації в економіці України та охоплювати різні сфери діяльності влади. Хочу повідомити, що в поточному році держава вдвічі зменшила ставку єдиного соціального внеску і взяла на себе частину видатків Пенсійного фонду. Це потрібно роз'яснювати тим, хто працює у бізнесі, насамперед для того, щоб підвищити рівень відповідальності так званих «тіньовиків» та порушників українського законодавства, - підкреслив Павло Розенко.

Як доповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький, аграріями області із 882 тисяч га зернових і зернобобових культур на сьогодні скошено 830 тисяч га і намолочено 2525 тисяч тонн зерна нового врожаю. Середня врожайність становить 30,5 центнера з одного гектара, а це на 1,5 центнера вище, ніж у минулому році.

Найбільший вал зерна зібрано в Приазовському - 161,9 тис. т, Бердянському - 152,0 тис. т, Мелітопольському - 125,5 тис. т, Пологівському - 124,0 тис. т, Гуляйпільському - 114,9 тис. т, Більмацькому - 113,6 тис. т і Приморському районах - 108,1 тис. т.

Найвищу середню врожайність ранніх зернових культур отримано у Велибілозерському - 42,9 ц / га, К-Дніпровському - 37,0 ц / га та Приазовському районах - 36,4 ц / га.

За результатами інформації, отриманої уході першого етапу операції «Урожай 2016», можна ствердно говорити про те, що площі до збирання та вал зерна мають бути більшими. В кожному районі області є велика кількість земельних ділянок, які обробляються без документального оформлення, в свою чергу продукція реалізується нелегально, податки не сплачуються.

У рамках проведення першого етапу операції «Урожай - 2016» основним завданням місцевих органів влади при проведенні моніторингу було обстеження та аналіз використання товаровиробниками земель сільськогосподарського призначення, сплати податків і зборів, справедливої орендної плати.

За словами Андрія Ревуцького, на І етапі заходи операції були спрямовані на створення єдиної й актуальної бази даних використання земель державної і колективної власності, а також приватної землі для підтвердження її самообробітку громадянами.

- Із 2 мільйонів 100 тис. га сільгоспугідь, що підлягали моніторингу, обстежено 1 мільйон 844,870 тис. га, що становить 88%. Основні порушення, що фіксувались районними та обласною робочими групами та мобільною групою обласної робочої групи: «приорювання» сусідніх земельних ділянок державної та колективної власності; використання паїв померлих громадян внаслідок не оформлення спадщини органами місцевого самоврядування; використання земельних ділянок без договірних відносин за нецільовим призначенням та без реєстрації відповідного права; фіктивне товаровиробництво, ухилення від звітування та оподаткування. Найбільше занепокоєння викликає розмір площ землі, що не використовується через бюрократичні перепони уповноважених органів, не визначення їх статусу чи цільового призначення. Сумарні збитки від такого недбалого господарювання обчислюються сотнями мільйонів гривень втрат усіх бюджетів на рік, - зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький.

Як підкреслив посадовець, для проведення наступного етапу операції «Урожай 2016» і у зв'язку з необхідністю проведення моніторингу та аналізу інформації про обсяги виробництва, зберігання, власників зерна розпорядженням голови обласної державної адміністрації були створені відповідні мобільні групи.

Метою цієї роботи є детінізація економіки в агросекторі, протидія протиправним схемам у сфері сільського господарства, визначення об'єктивності та повноти інформації по виробництву і реалізації агропродукції в області.

Надалі перед владою регіону стоїть важлива задача з проведення аналізу моніторингу стану використання земель, виявлення порушень та встановлення порушників, з’ясування причин, що призводять до порушень, та їх усунення, розроблення рекомендацій та пропозицій щодо внесення змін до законодавства для спрощення умов використання сільськогосподарських земель та їх адміністрування.

Також співдоповідачами в обговоренні попередніх підсумків операції «Урожай-2016» стали представники аграрного бізнесу та ДФС області.

Підсумовуючи перше питання, Костянтин Бриль зазначив, що робота по моніторингу землі показала чимало проблем, але одночасно і шляхи їх розвязання.

- Сьогодні ми підбили підсумки чергового етапу операції «Урожай 2016». Наприкінці року за її результатами влада області робитиме висновки, в тому числі й кадрові, по кожному з районів. Крім того, в наступному році ми проведемо наступний етап «Урожаю», незважаючи на всі перепони. Наприклад, більш активною стане співпраця з правоохоронними органами, а також елеваторами. Вагомим кроком у цьому напрямку стане створення компанією «Нібулон» нового елеватора в Токмацькому районі. Крім того, наступного року планується створення он-лайн мап земельних масивів кожного району та області в цілому. Тож при розподілі бюджету-2017 на місцях потрібно запланувати фінансування роботи мобільних груп та створення он-лайн мап, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 22 Вересня 2016 15:17 | Переглядів: 496

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]