Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Олександр Пеклушенко: «Проблеми запорізьких підприємств маємо вирішувати разом»

Сьогодні голова районної ради Сергій Джуган та голова райдержадміністрації Сергій Грачов взяли участь у нараді при голові обласної державної адміністрації О.Пеклушенко з питань соціально-економічного розвитку територій. З підсумками соціально-економічного розвитку регіону за І квартал 2012 року учасників наради ознайомив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

Протягом звітного періоду Запорізька область посіла 4 місце серед регіонів країни за реалізацією промислової продукції (реалізовано на суму понад 19,1 млрд. грн.). Разом з тим, як повідомив Віктор Ємельяненко, за три місяці поточного року відбулося скорочення промислового виробництва на 5,2% проти аналогічного періоду 2011 року.

Серед об’єктивних причин зниження обсягів виробництва посадовець назвав аварії на Запорізькій теплоелектростанції та Запорізькій атомній станції. Крім того, зниження промислового виробництва пояснюється згортанням потужностей алюмінієвого комбінату, яким володіє ОК «Русал», ПАТ «Запорізький завод феросплавів», ПАТ «Дніпроспецталь» та ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод».

Перший заступник голови ОДА відзначив, що протягом березня вдалося забезпечити збільшення обсягів промислового виробництва на 17,3% (по Україні - на 9,8%), у тому числі в металургії (21%), машинобудуванні (14%), хімічному та нафтохімічному виробництві (23%).

- Для того, щоб оперативно та якісно регулювати ситуацію, маємо розуміти глибинні причини, які впливають на роботу тих чи інших підприємств галузі. Хочу наголосити, що у нас немає проблем окремих заводів – є спільні проблеми запорізьких підприємств та влади, які маємо вирішувати разом, - підкреслив, коментуючи підсумки, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Одним з найважливіших факторів, який впливає на показники соціально-економічного розвитку регіону, є розрахунки за енергоносії та послуги ЖКГ. Протягом січня - квітня рівень розрахунків за електроенергію споживачів області склав 98,3%, за природний газ запоріжці розрахувалися на 79%, за послуги ЖКГ – на 87%. Під час наради керівники територій, які мають найнижчий рівень розрахунків, надали очільнику регіону роз’яснення щодо причин такої ситуації та окреслили плани щодо ліквідації заборгованості.

Протягом звітного періоду залишилась стабільною ситуація на ринку продовольчих товарів. Індекс споживчих цін у березні склав 100,4% (15-18 місце серед регіонів країни), на продукти харчування – 100,1% (20 місце). Для утримання цінової ситуації обласна влада ініціює більш масштабне проведення ярмарків.

У поточному році відбулося зростання середньої заробітної плати на 15,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. За рівнем середньої заробітної плати (2746 грн.) Запорізька область посідає шосте місце в Україні.

З початку року в області створено 8,9 тис. нових робочих місць та працевлаштовано 3956 безробітних.

- Я бачу три напрямки роботи, яким необхідно приділити першочергову увагу: підвищення обсягів промислового виробництва, забезпечення стовідсоткових розрахунків за енергоносії та створення нових робочих місць. Виконання цих завдань дозволить нам акумулювати ресурси, які будуть спрямовані на розвиток територій, - резюмував Олександр Пеклушенко.

Крім того нараді розглядалося питання підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону 2012-2013 років у школах, лікарнях та інших соціальних закладах. Про хід підготовки доповів заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук.

- В області проведено весняний огляд огороджуючих та несучих конструкцій будівель і споруд, водоносних систем, електромереж, тепломереж тощо. За результатами перевірки в системі лікувальних закладів нині триває розробка відповідних заходів із планування ревізій та ремонтів, які мають зміцнити їхню матеріально-технічну базу. Також до робочого стану приводяться резервні джерела електропостачання, санітарний автотранспорт, створюється необхідний запас твердого та рідкого палива, - повідомив Микола Ярмощук.

Також у медичних закладах розглядається можливість зменшення витрат природного газу на опалення, впровадження диференційованого обліку електроенергії.

Спеціалістами управління охорони здоров’я ОДА визначено першочергові капітальні видатки, необхідні на підготовку лікувальних установ та закладів обласного підпорядкування до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років, у розмірі 25,7 млн.грн. Кошти виділятимуться на виконання ремонтів, ізолювання та утеплення водоносних трубопроводів, опалювальних мереж, віконних та дверних заповнень, покрівель, приведення до робочого стану протипожежної сигналізації, ремонту та заміни котельного обладнання, для обробки вогнезахисними складовими дерев’яних конструкцій та інших робіт.

- Для забезпечення нормальної життєдіяльності та своєчасної підготовки закладів освіти області до сталого проходження осінньо-зимового періоду розроблено відповідні заходи, спрямовані на забезпечення надійної роботи систем опалення, водопостачання, електричних мереж, тепломереж та котельного господарства. За даними райвідділів освіти та департаментів міст для виконання ремонтних робіт на об’єктах освіти в області планується виділити кошти в сумі 70,2 млн.грн., - поінформував Микола Ярмощук.

В області працює 360 котелень загальноосвітніх навчальних закладів, з них планується відремонтувати 105. На опалювальний період необхідно забезпечити освітні заклади 13,3 тис.тоннами вугілля, основна заготівля його запасів здійснюватиметься у серпні-вересні.

Що ж стосується інтернатних закладів освіти обласного підпорядкування, на проведення ремонтних робіт потрібно 8,9 млн.грн. З них 3,2 млн.грн. піде на ремонт котелень, 2,7 млн.грн. – систем опалення закладів, 1,6 млн.грн. –зовнішніх тепломереж, 1,3 млн.грн. - систем каналізації та водопостачання, 139 тис.грн. –покрівель, ще 50 тис.грн. – на ремонт електромереж.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко підкреслив, що головне у підготовці до опалювального сезону - не хвалити чи сварити ті чи інші території, а забезпечити якісну підготовку.

- Хочу, щоб ви чітко розуміли, що в обласної влади немає завдання виокремлювати певні території, для нас важливий результат. До 10 серпня ми маємо перевірити всі школи, лікарні та інші соціальні заклади області, і тоді зможемо робити висновки. Ми маємо підготуватися до опалювального сезону на вищому рівні, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 11 Травня 2012 16:28 | Переглядів: 945

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]