Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Формуємо дух патріотизму, відроджуємо «Зірницю»

Другий рік поспіль у районі започаткована військово-патріотична спортивна гра «Зірниця». Цього року вона продемонструвала не тільки розвиток фізичних якостей учнівської молоді району, а й набуття ними знань, вмінь і навичок, необхідних майбутньому захиснику Вітчизни. Місцем проведення стали Василівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та територія районної станції юних туристів.

Удосконалення системи військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, підготовка молоді до виконання конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини в збройних силах України та інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, формування почуття патріотизму у підростаючого покоління – ось ті найкращі якості, які проявили школярі 9 загальноосвітніх навчальних закладів району 27 квітня 2012 року. Серед них: Василівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, КЗ «Василівська гімназія «Сузір’я», Василівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія», КЗ «Дніпрорудненська СШ І-ІІІ ступенів «Світоч», КЗ «Дніпроруднеська СШ І-ІІІ ступенів «Талант», Орлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Малобілозерська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, Приморська ЗОШ І-ІІ ступенів № 1.

Цього року у Грі взяли участь учні 5-9 класів, які увійшли до збірних команд шкіл району. У такому віковому складі вони змагалися у загальнокомандних конкурсах строю та пісні, долікарської допомоги та топографічної підготовки, воєнно-історичному конкурсі, демонстрували навички метання «гранати» та виборювали найкращі результати у спортивних змаганнях з човникового (4 х 9 метрів) та швидкісного бігу (30 метрів), згинанні та розгинанні рук в упорі лежачі.

Особливо цікавими та відповідальними виявилися конкури строю та пісні, змагання з вогневої підготовки та воєнізована естафета «Десант», які продемонстрували практичні навички не тільки старшокласників, а і самих юних учасників Гри на різних її етапах. Захоплювала учасників демонстрація перших набутих знань з військової топографії, «смуга снайпера», подолання імпровізованої смуги інженерних та природних перешкод, подолання зараженої ділянки місцевості у протигазах та евакуація пораненого.

Особливої оцінки з боку суддівської комісії, до складу якої були залучені С.М. Білодід (заступник військового комісара Василівсько-Михайлівського об’єднаного районного військового комісаріату), Н.М. Дерій (голова Василівської районної організації товариства охорони України), працівники КПНЗ «Центр дитячо-юнаціької творчості та туризму» Василівської районної ради, районної станції юних туристів, дитячо-юнацької спортивної школи «Гірник» Василівської районної ради та вчителі району та працівники освіти, підлягали наявність відповідної форми одягу з символікою команди та символікою Всеукраїнської гри «Зірниця», організованість і злагодженість команди - загону, чіткість і правильність виконання прийомів, змістовність та якість виконання пісні, дисципліна строю тощо.

Отже, у запеклій боротьбі під час Гри найкращими стали команди КЗ «Василівська гімназія «Сузір’я» (І місце), Малобілозерської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 (ІІ місце) та КЗ «Дніпроруднеська СШ І-ІІІ ступенів «Світоч» (ІІІ місце). Нагороджувала переможців змагань Дерій Н.М., яка стала спонсором у цьому районному заході. Переможці і найкращі учасники воєнізованих команд-загонів отримали цінні призи і грамоти в загальнокомандному та індивідуальному заліку.

Справжню воєнізовану підготовку до змагань продемонстрували бійці загону Орлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які були відзначені призом глядацьких і суддівських симпатій. Саме вони стали для всіх учасників районної воєнно-патріотичної спортивної гри «Зірниця» прикладом високого рівня організації і злагодженості команди та її повного оснащення відповідною формою, зброєю, протигазами, символікою.

А сьогодні команда-переможець КЗ «Василівська гімназія «Сузір’я» веде підготовку до участі в обласному етапі Гри «Зірниця», який відбудеться 15-16 травня у м. Запоріжжя. Тож, нових перемог, Вам, юні патріоти!

Відділ освіти Василівської райдержадміністрації виносить подяку всім, хто сприяв організації і проведенню даного заходу.

Людмила СТАДНІКОВА,
методист науково-методичного центру
відділу освіти райдержадміністрації

 

 

вівторок, 15 Травня 2012 08:42 | Переглядів: 1011

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]