Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Підсумки роботи служби зайнятості у 2016 році

Минулий рік був роком корінних перетворень у службі зайнятості. Система зайнятості змінила філософію своєї роботи. Запроваджений новий Регламент роботи центрів зайнятості щодо задоволення потреб клієнтів (алгоритм дій та виконання функцій), надав нові інструменти, які дозволили покращити якість послуг. 

Зокрема, запроваджені нові сучасні технології – відеорезюме для безробітного, відеопрезентація вакансії для роботодавця, он-лайн співбесіда, можливість віддаленого доступу до ресурсів Єдиної інформаційно-аналітичної системи та послуг служби зайнятості для безробітних та роботодавців через «електронний кабінет» на сайті державної служби зайнятості тощо. В результаті застосування нових форм роботи кількість поданих роботодавцями району та зареєстрованих у базі даних вакансій у 2016 році збільшилась на 24,6 % порівняно з 2015 роком, що дало змогу знайти роботу 1840 особам.

Нові підходи в роботі з клієнтами призвели до зростання серед загальної кількості працевлаштованих питомої ваги осіб, що знайшли роботу до набуття статусу безробітного і цей показник становить – 36,9% ( на 31,3 % більше порівняно з 2015 роком). Такі зміни у технології обслуговування незайнятих громадян, зменшили кількість зареєстрованих безробітних, що звернулись протягом року, на 21,6% порівняно з 2015 роком.

Якісне виконання завдань програми зайнятості можливе лише завдяки налагодженій взаємодії та тісній співпраці з роботодавцями та органами влади. Протягом минулого року у Василівському районному центрі зайнятості проходили наради, круглі столи, виїзні зустрічі із соціальними партнерами, де обговорювались потреби всіх учасників ринку праці та питання покращення ефективності комунікації.

Завдяки діалогу з органами місцевої влади в питаннях організації суспільно-корисних робіт на територіях громад у 2016 році вдалося залучити 489 безробітних, які прийняли участь в громадських роботах. Місцеві бюджети у минулому році виділили для організації таких видів робіт кошти у сумі 223,732 тис. грн., що дало змогу реалізувати місцеву програму зайнятості та зняти соціальну напругу на ринку праці району, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних й надати їм джерело доходу у скрутний з матеріальної точки зору період.

08-09 лютого відбулась нарада Запорізької обласної служби зайнятості «Підсумки роботи центрів зайнятості області за 2016 рік. Модернізація роботи служби та пріоритетні напрямки роботи у 2017 році». У ході наради підведені результати роботи обласної служби зайнятості у 2016 році. За сумлінну працю, найкращі показники в роботі за 2016 рік та вагомий внесок у виконання завдань, пов’язаних з реалізацією державної політики зайнятості в Україні, соціального захисту від безробіття були визнані найкращими центрами зайнятості області :

колектив Василівського районного центру зайнятості (1 місце)

колектив Бердянського міського центру зайнятості (2 місце)

колектив Веселівського районного центру зайнятості (3 місце).

Перехідний Прапор «Кращому колективу обласної служби зайнятості» нині у Василівському районі.

Колектив Василівського районного центру зайнятості висловлює вдячність роботодавцям району, органам влади та місцевого самоврядування, соціальним партнерам, всім, чиїми спільними зусиллями досягнуто цей результат, та виражає надію на подальшу, не менш плідну співпрацю.

 

середа, 15 Лютого 2017 09:07 | Переглядів: 445

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]