Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

В районі чествували воїнів-інтернаціоналістів

Сьогодні біля Стели загиблим воїнам – землякам, учасникам бойових дій на території Афганістану відбувся мітинг-реквієм присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ої річниці виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан. У заході взяли участь керівники району: заступник голови районної ради Андрій Дашковський, заступник голови райдержадміністрації Василь Зайцев, 

керуючий справами виконавчого апарату районної ради Олег Ошурков, військовий комісар Ігор Онищук, ветерани воїни-афганці, представники громадських організацій, трудових колективів, учнівська молодь.

Андрій Дашковський висловив слова вдячності воїнам - афганцям за їх відданість військовій присязі, проявлені мужність і героїзм. « - Ніхто не має права забувати про те, скільки випробувань випало на долю наших земляків, які виконували інтернаціональний обов'язок далеко від України. Важливо, що ви зуміли і в мирному житті, на рідній землі зберегти бойове братерство. Ви разом долали труднощі і ніколи не стояли осторонь від життя суспільства. Сьогодні в країні непроста суспільно-політична ситуація і саме від колишніх воїнів-інтернаціоналістів багато в чому залежить, щоб воєнні трагедії ніколи не приходили в наше мирне життя».

З нагоди 28 річниці виведення військ з Афганістану та за проявлені у боях хоробрість і героїзм районний військовий комісар Ігор Онищук вручив Почесну грамоту нашому земляку, колишньому воїну-афганцю Володимиру Бойченку, який нещодавно повернувся з АТО, де мужньо відстоював Донецький аеропорт.

Після урочистого мітингу протоієрей Валерій Галущенко провів молебень за загиблими у військових конфліктах. Пам’ять про них василівчани вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя меморіалу воїнам-інтернаціоналістам, холодний граніт якого навіки закарбував імена хлопців, чиє юне життя обірвалося на чужині: Ігоря Білицького, Миколи Веселкова, Геннадія Гамашова, Євгенія Ліщиновського, Андрія Парамонова, Юрія Прожоги, Віктора Сердюка…

В цей же день керівництво району відвідали близьких загиблих та місця поховання воїнів – інтернаціоналістів, віддавши данину пам’яті загиблим. Вручили батькам загиблих грошову допомогу та продуктові набори.

 

 

 

 

середа, 15 Лютого 2017 11:10 | Переглядів: 613

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]