Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Темпи нарощення поголів’я великої рогатої худоби необхідно прискорити

Заступник голови обласної державної Олександр Дудка провів селекторну нараду з керівниками райдержадміністрацій з питань проведення комплексу весняно-польових робіт та розвитку галузі тваринництва. Щодо проведення посівної кампанії Олександр Дудка зупинився на заходах захисту рослин.

- Погодні умови сприяють розвитку різноманітних шкідників. Близько 75 % обстежених посівних площ заселені шкідниками, що в подальшому негативно позначиться на якості врожаю, - наголосив О. Дудка. Тож посадовець доручив керівникам територій провести моніторинг стану посівів та вжити необхідних заходів із захисту врожаю.

Серед завдань, які отримали учасники наради, – проведення підготовки до жнив. Сільгосппідприємства мають перевірити техніку, елеватори, визначитися із зерном для Аграрного фонду. За словами посадовця, найближчим часом відбудеться виїзна нарада, під час якої будуть розставлені пріоритети та окреслена загальна стратегія збору врожаю на запорізьких полях.

Про стан тваринницької галузі поінформував стажист на посаду начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Сергій Борисенко.

У поточному році всі категорії підприємств сільського господарства виробили 31,9 тис. тонн м’яса у живій вазі, 72,2 тис. тонн молока та 238,1 млн. шт. яєць. Поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств складає 123,4 тис. голів, у тому числі 60,7 тис. корів. З початку року кількість корів зросла на 181 голову. Найбільший приріст забезпечили Розівський, Запорізький, Кам’янсько-Дніпровський та Великобілозерський райони. Завдяки збільшенню продуктивності сільськогосподарських підприємств та збільшення поголів’я корів в області на 220 тонн зросло виробництво молока.

Разом з тим, скорочення поголів’я відбулося в Бердянському, Мелітопольському, Приазовському та Токмацькму районах.

Олександр Дудка вказав керівникам районів, що такий стан речей не може задовольняти. Доповідачі у ході наради запевнили, що мають реальні плани щодо збільшення поголів’я великої рогатої худоби вже до кінця року.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 17 Травня 2012 11:54 | Переглядів: 826

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]