Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

«Дитинство опалене війною»

З нагоди вшанування пам’яті всіх загиблих у ІІ Світовій війні 4 травня у КЗ «Дніпрорудненська гімназія «Софія» відбувся тематичний захід «Дитинство опалене війною». На зустрічі були присутні представники Дніпрорудненської територіальної ради ветеранів разом з головою Зборовським В., представники Дніпрорудненської первинної громадської організації «Діти війни», поети міста Дзвінок Л, Літвінцова Н., Юнг І, Висоцький В. Тягар повоєнного лихоліття важкою ношею упав на їхні дитячі плечі.          

Їм довелося самотужки, без батьківської мудрої поради, сильної підтримки, долати всі труднощі життя, рано стати до роботи, щоб заробляти на власний шматок хліба. Про долю дітей воєнних часів розповідали учні зі сцени. Лунали пісні у виконанні дітей та вчителів, читали вірші поети. До учнів звертався Зборовський В., який подякував від імені всіх ветеранів за те, що молоде покоління зберігає пам'ять про героїв ІІ Світової, вшановує пам'ять загиблих, не забуває про тих хто живий. Директор Пилипенко Валентина Дмитрівна привітала присутніх гостей з Днем пам’яті. Побажала їм здоров’я та довголіття. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. Година пролетіла непомітно. Тиша в залі, сльози на очах, схвильовані погляди – все сказане збентежило душу всіх присутніх.

Продовжать череду заходів присвячених Дню пам’яті та примиренню вітання учнями молодших класів учасників бойових дій Другої Світової війни на «Солдатському привалі», відвідування та привітання учнями середньої ланки ветеранів на дому, уроки мужності у класах, тематична виставка у гімназійній бібліотеці «Шлях до Перемоги. Друга Світова війна». 9 травня учні 9-11 класів відвідають міський мітинг-реквієм «Пам’ятаймо загиблих в ім’я живих».

Низький уклін Вам, шановні ветерани та діти війни, за вашу любов до рідного краю, за ваш життєвий подвиг по відбудові нашої країни в післявоєнні важкі роки, за Перемогу, яку ви наблизили своїм подвигом.

 

 

 

 

п'ятниця, 05 Травня 2017 14:16 | Переглядів: 432

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]