Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

У районі відбулась урочиста церемонія підняття Державного прапору України та прапору Європейського Союзу

Україна – єдина держава, яка не є членом ЄС і в якій на державному рівні відзначається День Європи. Тепер у районному центрі окрім українського майорітиме європейський прапор.  Сьогодні, з нагоди наближення святкової дати, а також з нагоди довгоочікуваного ухвалення рішення Ради Міністрів Європейського Союзу щодо скасування візових вимог для українців, відбувся урочистий мітинг та підняття Державного Прапору України та Прапору ЄС.

У заході взяли участь заступник голови районної ради Андрій Дашковський, голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко, Василівський міський голова Людмила Цибульняк, трудові колективи підприємств, установ та організацій міста, учнівська молодь, представники громадськості.

Гучно лунав гімн України та гімн Євросоюзу «Ода радості».

Головною метою святкових заходів у рамках відзначення Дня Європи в країнахЄС є поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей. Святкові заходи з нагоди Дня Європи в країнах-членах мають переважно культурно-мистецьку спрямованість.

 З 1997 року до святкування Дня Європи залучилися країни-кандидати на членство в ЄС. У цих країнах святкові заходи, які проходять у рамках Дня Європи, вже мають певне політичне забарвлення і спрямовані на формування громадської думки стосовно підтримки державної політики вступу до Європейського Союзу.

 Згідно з Указом Президента України від 19.04.03 р. № 339/2003 в Україні відзначається День Європи - щорічно у третю суботу травня.

 Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

 - Дана подія – це набагато більше, ніж вільні подорожі і свобода пересування. Це – символ приналежності України до спільного європейського цивілізаційного простору.

 

 

четвер, 11 Травня 2017 19:04 | Переглядів: 501

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]