Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Запитання - відповіді щодо порядку призначення житлових субсидій

Чи буде здійснюватися виплата компенсації одержувачам субсидії за економне споживання послуг в опалювальний сезон 2016-2017 років? Урядовим рішенням передбачено монетизацію частини невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, та електропостачання для індивідуального опалення.

Виплата буде проведена у грошовому еквіваленті, що не перевищує вартості (станом на 1 травня) зекономлених 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення.

Суми невикористаної субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення визначають організації - надавачі відповідних послуг.

Виплата зекономлених сум субсидій буде проводитись управліннями соціального захисту населення на підставі переданих до 1 червня 2017 року списків організаціями-надавачами послуг з газо-, та електропостачання.

Для отримання монетизованої частини зекономленої субсидії необхідно до 1 вересня 2017 року одержувачам субсидії подати до управління соціального захисту населення відповідну заяву (при собі мати: паспорт, ідентифікаційний номер, номер банківського рахунку для зарахування коштів).

Чи впливає наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги на призначення субсидії?

Так, згідно зі змінами внесеними до Порядку призначення субсидій, які набули чинності з 1 травня 2017 року, субсидії не перепризначатимуть на наступний період тим, у кого є борги за житлово-комунальні послуги за два місяці й більше.

Звертаємо увагу, що для тих, хто вперше звертається за призначенням субсидії, заборгованість за житлово-комунальні послуги не впливає на можливість її оформлення.

Однак, отримувач субсидії повинен протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю.

Після закінчення строку отримання субсидії органи соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

У разі отримання від організацій-надавачів житлово-комунальних послуг інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що органи соціального захисту населення інформує особу.

Якщо протягом двох місяців з дати інформування про не призначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому документально підтверджено сплату заборгованості або укладення договору реструктуризації.

Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення райдержадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її створення) ради або комісії, яка ними утворюється, за наявності поважних причин.

Про що необхідно повідомляти управління соціального захисту населення шляхом подання відповідних документів?

Протягом місяця отримувачі субсидії повинні повідомити управління соціального захисту населення, шляхом подання відповідних документів, про наступні зміни:

- складу зареєстрованих у житлі (наприклад: хтось виписався чи прописався), у такому випадку подаються також нові заява і декларація;

- соціального статусу членів сім'ї (наприклад: хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером);

- про здійснення одноразової покупки (оплати послуг), на суму яка перевищує 50 тисяч гривень;

- набору комунальних послуг: відмовилися від централізованого опалення і перейшли на індивідуальне чи навпаки.

Звертаємо увагу, що у разі свідомого подання громадянином документів з недостовірними відомостями або неповідомлення про вищевказані зміни сума надміру перерахованої субсидію повертається за вимогою управління соціального захисту населення, зокрема, шляхом зняття відповідних сум з особових рахунків отримувачів субсидії на підприємствах –надавачах житлово-комунальних послуг.

 

 

 

 

четвер, 25 Травня 2017 09:10 | Переглядів: 325

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]