Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулось друге пленарне засідання 12-ї сесії Запорізької облради

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін взяв участь у другому пленарному засіданні дванадцятої сесії Запорізької обласної ради. Під час пленарного засідання внесено зміни до регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012 - 2020 роки.

Зокрема, передбачено капітальний ремонт водопроводу по вул. Орденоносна та по вул. Пархоменка Червоної сільської ради с. Велика Білозерка Великобілозерського району, на який виділено фінансування у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 446,380 тис. грн., а також місцевого бюджету (на умовах співфінансування) в сумі 111,146 тис. грн. Суму, передбачену з обласного бюджету, на прохання Великобілозерської райдержадміністрації перерозподілено з об’єкта «Капітальний ремонт водопроводу по вул. Кокка в с. Велика Білозерка Великобілозерського району.

Також передбачено розробку робочого проекту «Реконструкція північного групового водопроводу від м. Запоріжжя до с. Лукашеве для водопостачання населених пунктів Запорізького району» з фінансуванням у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 710 тис. грн.

Затверджено розміри та порядок призначення обласної стипендії учням-відмінникам професійно-технічних навчальних закладів та студентам-відмінникам вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Запорізької області. Це рішення прийнято під час другого пленарного засідання 12 сесії обласної ради VII скликання.

Зокрема, стипендія виплачується учням у розмірі 1000 гривень відповідно до рішення обласної ради «Про заснування обласної стипендії учням професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області».

Студентам вищих навчальних закладів стипендія виплачується у розмірі 2000 гривень відповідно до рішення обласної ради «Про заснування стипендії Запорізької обласної ради студентам вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Запорізької області».

Одним з ключових питань, затверджених депутатами під час другого пленарного засідання 12-ї сесії Запорізької облради, стало внесення змін до Програми сприяння виконанню депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради на 2017-2020 роки, яка передбачає затвердження переліку заходів, пов’язаних із соціально-економічним розвитком Запорізької області. За даними управління з питань соціально-економічного розвитку та бюджету виконавчого апарату Запорізької облради, станом на 31.05.2017 року, надійшло пропозицій на загальну суму 56,5 млн.грн.

Термін формування та подання пропозицій депутатів обласної ради, спрямованих на реалізацію заходів, пов’язаних із соціально-економічним розвитком Запорізької області на 2017 рік, продовжується до 01 липня 2017 року. Це дасть можливість кожному депутату повністю використати «квоту» у 700 тис.грн.

Нагадаємо, всього на сприяння виконанню депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради в обласному бюджеті передбачено 58,8 млн. грн. (по 700 тис. грн. на кожного з 84 депутатів).

Затвердженим сьогодні рішенням також надається можливість депутатам Запорізької обласної ради, які обрані замість тих депутатів, що в 2017 році достроково припинили свої повноваження або їх повноваження достроково припинені на підставах і в порядку, передбачених Конституцією та законами України, подати вказані пропозиції протягом одного місяця з дати набуття ними повноважень депутатів Запорізької обласної ради.

Коментуючи прийняте сесією рішення про перерозподіл коштів депутатського фонду, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак зауважив, що кожна бюджетна копійка має працювати на громаду області.

 

 

 

 

 

четвер, 08 Червня 2017 15:43 | Переглядів: 414

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]