Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Відкрито Центр обслуговування платників податків

23 травня у Василівському відділенні Токмацької об’єднаної державної податкової інспекції Запорізької області відбулося відкриття Центру обслуговування платників податків. В урочистій церемонії відкриття сервісного центру взяли участь голова Василівської райдержадміністрації С.В.Грачов, заступник голови райради А.С.Кравець, Дніпрорудненський міський голова Є.С. Матвєєв, начальник Пенсійного фонду Василівського району Л.М.Цибульняк, представники бізнесу Василівського району.

Однією з основних задач нового сервісного центру стане створення сервісної служби, орієнтованої на платників податків, а також умов, при яких вони змогли б отримувати всі послуги, які повинні надаватися податковою службою в одному приміщенні. В числі таких послуг - прийом вхідної кореспонденції, податкової звітності, видача довідок, надання публічної інформації й роз’яснень податкового законодавства.

Начальник Токмацької ОДПІ Олег Матвійчик відмітив, що дана робота проведена в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Голова держави поставив задачу змінити функції податкової інспекції, зменшити фіскальну складову в сторону надання послуг підприємцям середнього та малого бізнесу.

О.Матвійчик наголосив, що шляхом створення і функціонування Центру обслуговування платників податків податкова служба продовжує удосконалювати свою роботу. Акцентував увагу присутніх на співпраці податківців з платниками податків і громадськістю. Це нова модель спілкування з платниками податків, яка забезпечує ефективне виконання органами державної податкової служби покладених на неї завдань.

Перед присутніми виступила також заступник начальника - начальник Василівського відділення Токмацької ОДПІ Н.Солов’янова, яка ознайомила присутніх з пріоритетними напрямками в діяльності Центру обслуговування платників податків, а саме:

- створення комфортних умов для платників при виконанні ними податкових зобов’язань;

- забезпечення повноти і своєчасності сплати в бюджет податків і зборів;

- надання комплексу послуг по отриманню довідок і податкових консультацій;

- удосконалення процесу надання податкової звітності;

- надання можливості платникам податків швидкого доступу до інформації.

Віднині податкова починає працювати насамперед як сервісна служба. За інформацією працівників інспекції такі необхідні і своєчасні кроки реалізують підхід «не платник для податкової, а податкова для платників».

Центр обслуговування платників податків укомплектований спеціалістами із числа найбільш досвідчених спеціалістів інспекції по всіх напрямках діяльності служби. При цьому Центр забезпечено доступом до мережі Інтернет і Єдиної бази податкових знань. Таким чином, консультанти мають саму свіжу інформацію з усіх питань, які цікавлять платників податків.

З відкриттям сервісного центру податкову службу поздоровив голова райдержадміністрації Грачов Сергій Володимирович. Він наголосив, що відкриття таких центрів відбувається по всій Україні і приємно, що в нашому районі теж відкрився сервісний центр. Центр обслуговування платників податків орієнтований на платників податків, створення умов, при яких такі платники в одному приміщенні змогли б отримувати всі послуги від податкової інспекції. У майбутньому планується створити у Василівському районі загальний сервісний центр по видачі всіх дозвільних документів та наданні адміністративних послуг. Голова РДА особливо підкреслив, що функціонування центру сприяє економії часу при відвідуванні податкової як громадянами, так и суб’єктами господарювання.

Центр обслуговування платників податків у своїй структурі має два сектори: сектор прийому звітності, обліку платників, видачі громадянам реєстраційного податкового номера і сектор обслуговування платників податків, прийому вхідної кореспонденції, видачі довідок, надання консультацій.

Центр обслуговування платників податків обладнаний залом очікування з плазмовим екраном, на якому транслюється важлива для платників інформація. Також оформлені тематичні інформаційні стенди.

 

Відділ внутрішньої політики РДА
(за матеріалами Василівського відділення Токмацької ОДПІ)

 

середа, 23 Травня 2012 15:53 | Переглядів: 1132

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]